13:29:22 25.04.2024
Stiri

DOC // Un candidat la prezidențiale cere ANULAREA rezultatelor alegerilor din cele 42 de secții de votare deschise pentru alegătorii din Transnistria: „Este raportată CUMPĂRAREA alegătorilor cu 500-700 de lei pentru un vot”

Actualitate 01.11.2020 13:03 Vizualizări2006 Autor: Ziarul National
DOC // Un candidat la prezidențiale cere ANULAREA rezultatelor alegerilor din cele 42 de secții de votare deschise pentru alegătorii din Transnistria: „Este raportată CUMPĂRAREA alegătorilor cu 500-700 de lei pentru un vot”


Candidatul Blocului „Unirea”, Dorin Chirtoacă, solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) anularea rezultatelor alegerilor la cele 42 de secții de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului, deoarece „sunt dovezi clare” de fraudare și cumpărare a voturilor cu 500 – 700 de lei.

„La secțiile de votare deschise pentru locuitorii din regiunea transnistreană are loc fraudarea procesului electoral. În secțiile de votare din localitatea Varnița nr. 39 și nr. 40, raionul Anenii Noi, dar și numărul 37/5 din localitatea Calfa, raionul Anenii Noi, alegătorii sunt aduși la secțiile de votare în mod organizat, începând cu ora 8.00 dimineață, cu aceleași automobile, având același tip de mănuși și formând aglomerație la secțiile de votare. Contestăm inacțiunile Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare (BESV) menționate, care admit și tolerează fără obiecții frauda respectivă. Amintim că CEC a interzis expres transportatea organizată a alegătorilor printr-o hotărâre a sa”, se arată în contestația depusă de Dorin Chirtoacă.

Potrivit acestuia, fotografiile făcute la fața locului probează faptele menționate.

„Astfel, are loc fraudarea alegerilor, cu implicarea regimului ilegal de la Tiraspol, cu susținerea și coordonarea serviciilor secrete (FSB, SVR și altele, din Rusia, în favoarea concurentului electoral Igor Dodon). Aducem la cunoștință, repetat, faptul că noi, candidații, nu am avut posibilitatea de a trece pe teritoriul transnistrean, fiind opriți de soldați ai armatei Federatiei Ruse, lucru asupra căruia am obiectat public si am sesizat observatori internationali OSCE\ODIHR. Din motive de pandemie, nici locuitorii din stânga Nistrului nu ar avea dreptul să circule în partea dreaptă a Nistrului. Totuși, în același timp, regimul ilegal de la Tiraspol a făcut o „excepție” care le permite să vină anume în ziua alegerilor pentru a vota. Faptul, însă, că sunt aduși organizat și se formează cozi de la prima ora, ținânt cont și de condițiile meteo nefavorabile și de pandemia Covid - 19, demonstrează că este vorba despre acțiuni concertate, coordonate de fraudare a procesului electoral în aceste secții. În prezent este raportată cumpararea alegătorilor cu 500-700 de lei sau ruble transnistrene pentru un vot, în vederea aducerii în mod organizat, cu mașinile a alegătorilor așa cum se întâmplă la secțiile de votare menționate mai sus”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

De asemenea, Chirtoacă mai cere CEC excluderea din cursa electorala a lui Igor Dodon „pentru coruperea alegătorilor și fraudarea alegerilor”.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md