10:32:53 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Un deputat RUS, delegat în calitate de observator la alegerile prezidențiale, dă INDICAȚII deputaților și cetățenilor R. Moldova. Igor Grosu l-a pus la respect, iar Octavian Țîcu a solicitat CEC să-i retragă imediat acreditarea

Actualitate 01.11.2020 15:12 Vizualizări2780 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un deputat RUS, delegat în calitate de observator la alegerile prezidențiale, dă INDICAȚII deputaților și cetățenilor R. Moldova. Igor Grosu l-a pus la respect, iar Octavian Țîcu a solicitat CEC să-i retragă imediat acreditarea Captură


Observatorul Consiliul Adunării Interparlamentare a Statelor membre CSI la alegerile prezidențiale, deputatul rus Taisaev Kazbek, și-ar fi depășit atribuțiile, după ce a dat indicații despre cum să se comporte deputații Parlamentului R. Moldova, dar și combatanții războiului de pe Nistru. Kazbek s-a implicat în situația de la Varnița, raionul Anenii Noi, unde veteranii de pe Nistru și deputatul Igor Grosu au încercat să stopeze transportul organizat al alegătorilor din Transnistria.

Taisaev Kazbek i-a reproșat lui Igor Grosu, dar și combatanților că „obstrucționează” alegătorii transnistrieni să-și exercite dreptul la vot.

„Ca cetățean, ca deputat eu trebuie să fiu cu poporul meu și să nu permit separatiștilor să influențeze procesele democratice în R. Moldova. Eu sunt la mine în țară și nu puteți să-mi închideți gura. Cred că vă depășiți atribuțiile”, a replicat Igor Grosu.

Cetățenii prezenți la fața locului l-au îndemnat pe Taisaev Kezbek să nu dicteze cetățenilor R. Moldova ce să facă.

CITIȚI și Întâlnire SECRETĂ: Un controversat deputat rus s-a întâlnit în secret la Chișinău cu Tkaciuk și Muntean

„Dacă sunteți observatori, atunci observați lucrurile, dar nu ne dictați ce să facem”, a spus într-un glas cei prezenți.

Candidatul PUN la prezidențiale, Octavian Țîcu, a depus o sesizare la CEC prin care solicită retragerea acreditării lui Taisaev Kazbek, un apropiat al lui Igor Dodon. Cei doi au avut mai multe întâlniri.




Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md