image
Sursa foto: playtech.ro

Când va fi instalată ieslea şi bradul de Crăciun la Vatican

Vaticanul va inaugura bradul şi ieslea de Crăciun, ce va fi realizată anul acesta din ceramică de Abruzzo, în contextul unor măsuri sanitare stricte pentru a evita contagierile în plină pandemie de coronavirus, în data de 11 decembrie în Piaţa Sfântul Petru, pentru a respecta astfel tradiţiile, relatează EFE.

Guvernoratul Vaticanului a informat că ieslea pentru anul 2020 provine din localitatea Castelli, din regiunea Abruzzo, iar bradul adus din pădurile din Slovenia, din municipiul Kocevje, va avea o înălţime de 28 de metri şi o tulpină cu un diametru de 70 de centimetri.

"Anul acesta şi mai mult ca oricând, pregătirea tradiţionalului spaţiu dedicat Crăciunului din Piaţa Sfântul Petru doreşte să fie un semn de speranţă şi de încredere pentru lumea întreagă. Doreşte să exprime certitudinea că Iisus vine în mijlocul poporului pentru a-l salva şi a-l consola. Un mesaj potrivit cu aceste momente dificile în contextul crizei sanitare determinate de COVID-19", se afirmă într-o notă a Guvernoratului Vaticanului.

Tradiţionala inaugurare a ieslei şi aprinderea luminilor din bradul de Crăciun va avea loc în Piaţa Sfântul Petru "cu limitele impuse de pandemie", precizează acelaşi text, scrie agerpres.

În iesle vor fi instalate mai puţine piese din tradiţionala colecţie de 54 de figurine din porţelan, însă mai mari decât mărimea lor naturală. O platformă iluminată de 125 de metri pătraţi va completa complexul instalat în piaţă.

Bradul şi ieslea vor rămâne expuse până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă, de Bobotează, sărbătorită pe 10 ianuarie 2021.

Papa Francisc vizitează de obicei piaţa şi decoraţiunile de Crăciun din piaţa Sfântul Petru în ziua de 31 decembrie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: