Președinta Parlamenului s-a tratat de Covid-19 și a revenit la muncă

Zinaida Greceanîi, testată pozitiv la Covid-19, acum circa 14 zile a revenit la muncă. Președinta Parlamentului a avut astăzi, 31 octombrie, o întrevedere cu Misiunea de observatori ai Comunității Statelor Independente, la sediul Legislativului.

Foto: fb/ZinaidaGreceanîi

Misiunea, formată din deputați, reprezentanți ai țărilor membre ale CSI și experți ai Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor-membre ale AIP, se află în țara noastră pentru monitorizarea alegerilor prezidențiale, la invitația Președintelui Comisiei Electorale Centrale.

Oficialii au discutat despre alegerile prezidențiale care urmează să se desfășoare duminică, 1 noiembrie, în Republica Moldova, inclusiv despre specificul campaniei electorale în contextul pandemiei Covid-19.

Președinta Parlamentului a salutat prezența și interesul observatorilor internaționali pentru alegerile prezidențiale.

La rândul său, coordonatorul misiunii, vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Adil Aliyev a informat-o pe Zinaida Greceanîi despre activitățile desfășurate de grupul de observatori, inclusiv întrevederile pe care le-au avut cu structurile responsabile de procesul electoral, și acțiunile ulterioare.

Oficialul a adăugat că observatorii vor monitoriza desfășurarea alegerilor prezidențiale, iar după încheierea scrutinului, misiunea va realiza un raport de totalizare.

În total, CEC a acreditat 1.884 de observatori naționali și 309 de observatori internaționali pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 1 noiembrie.


Pub