Extinderea rețelelor de distribuție a gazelor în două localități din raionul Leova

Extinderea rețelelor de distribuție a gazelor în două localități din raionul Leova

În mai multe localități ale țării a demarat cea de a doua etapă de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale.

După cum informează, într-un comunicat, serviciul relații publice al Societății pe Acțiuni „Moldovagaz”, lucrările urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului curent.
Spre exemplu, în raionul Leova extinderea are loc în satele Cazangic și Sărăteni.
În prima localitate urmează să fie instalate conducte de gaze cu o lungime mai mare de doi kilometri și două puncte de reglare-măsurare a gazelor (PRG), ceea ce va permite conectarea a 45 de consumatori potențiali.
În anul viitor urmează să fie construite peste trei kilometri de gazoduct, precum și alte două puncte de reglare-măsurare a gazelor, cu un potențial de racordare a 55 de consumatori.
La ora actuală, în satul Cazangic sunt înregistrate 349 de gospodării (consumatori casnici) și cinci agenți economici. La rețeaua de gaze sunt conectați 43 de consumatori casnici și doi agenți economici.
Concomitent, în satul Sărăteni, până la sfârșitul anului curent, se planifică construirea a 470 de metri de gazoduct, a trei puncte de reglare-măsurare a gazelor, cu un potențial de racordare a 18 consumatori.
În anul viitor, în această localitate se prevede instalarea a 710 metri de gazoduct, a unui punct de reglare-măsurare a gazelor, ceea ce va permite branșarea a 26 de potențiali consumatori.
În satul Sărăteni sunt înregistrate 288 de gospodării (consumatori casnici) și șase agenți economici. Până în prezent, la rețeaua de gaze sunt conectați circa 60 de consumatori casnici și patru agenți economici.
Localitățile menționate sunt deservite de către întreprinderea „Cimișlia-gaz”.
Bugetul programului de extindere a rețelelor pe țară pentru anul 2020 a fost majorat de la 18 milioane până la 52 de milioane de lei, iar în anul 2021 această sumă practic se va dubla. Lucrările sunt efectuate în peste 50 de localități din 30 de raioane ale Republicii Moldova.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed