(foto) Mesaje creative de ziua tăcerii. Pe 1 noiembrie, chiar dacă purtăm mască, avem ceva să spunem

My Post (8)

Chiar de e ziua tăcerii, înaintea alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie, echipa #diez și prietenii vor să vă spună că e important să mergem la vot și, mai mult decât atât, să o facem în siguranță, respectând toate prevederile de evitare a răspândirii infecției COVID-19. Am decis să vă încurajăm să faceți la fel. Sperăm că mesajele noastre de mai jos vă vor convinge.

„Eu merg la vot.” (Constantin)

„Mă înăduș.” (Elena)

„Votul nu-i de unică folosință.” (Aliona)

„Primul pas e mai greu.” (Petru)

„VO#DIEZ.” (Valeria)

„Votez ca să nu rămân mască.” (Alina)

„O să reușim.” (Mihaela)

„+1 noiembrie.” (Alex)

„Nu comentez, votez.” (Dinu)

„Uită un pic de TikTok, ieși duminică la vot.” (Magdalena)

Pe 1 noiembrie, cetățenii moldoveni cu drept de vot vor merge să-și exercite dreptul constituțional. Aceste alegeri prezidențiale vor fi cu totul diferite față de scrutinele anterioare, deoarece pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta și pe procesul electoral. De aceea, trebuie să fim responsabili și să respectăm regulile de igienă și de protecție despre care se vorbește încă din luna martie. Anterior, ți-am spus despre cinci instrumente utile care ar putea să-ți fie de folos la planificare pentru a merge la vot, dar și despre trei scenarii după care poți vota dacă ai COVID-19 confirmat sau simptome specifice. Tot pe #diez te poți informa cu privre la regulile de bază pe care să le respecți atunci când ești în secția de votare.

Am realizat și o serie de videoclipuri amuzante în care îți arătăm care sunt unele dintre principalele reguli recomandate de autorități pentru a vota în siguranță. Le poți vedea pe toate AICI.

###

Acest material face parte din campania de informare pentru alegerile prezidențiale 2020 „Votează responsabil, votează în siguranță”, desfășurată în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală și cu susținerea generoasă a USAID Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente