/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un fotbalist moldovean, inclus de The Guardian în topul celor mai talentați juniori ai lumii

31 octombrie 2020, ora 20:43

Un fotbalist moldovean a fost inclus de englezii de la The Guardian în topul celor mai talentați 60 de juniori ai lumii. Este vorba despre Ștefan Bodișteanu, un jucător de doar 17 ani, care evoluează în România, sub aripa marelui Gheorghe Hagi. Cum se simte acolo și pentru care națională vrea să evolueze în continuare, aflăm din reportajul ce urmează.

Ștefan Bodișteanu s-a născut la Chișinău și primii pași i-a făcut în academia celor de la Zimbru. În urmă cu cinci ani, s-a mutat la Constanța, acolo unde a urmat  școala de fotbal a marelui Gică Hagi. Contactat de echipa TV8, tânărul fotbalist ne-a povestit  detalii legate de activitatea sa .

ȘTEFAN BODIȘTEANU, JUCĂTOR, VIITORUL CONSTANȚA: „Evoluez la Viitorul de cinci ani. A fost o perioadă, să spun așa, destul de grea, dar frumoasă. Și mă bucur că lucrurile merg în continuare foarte bine”.

Când a aflat că cei de la The Guardian l-au inclus în topul celor mai promițători 60 de juniori ai lumii, starea lui Ștefan a oscilat între nedumerire și fericire.

ȘTEFAN BODIȘTEANU, JUCĂTOR, VIITORUL CONSTANȚA: „A fost un moment unic de bucurie, când am aflat că am fost inclus în topul celor de la The Guardian. Și asta îmi dă foarte multă încredere și curaj să realizez cât mai multe lucruri în cariera mea”.

Ștefan recunoaște că nu ar fi ajuns aici, fără suportul marelui Hagi.

ȘTEFAN BODIȘTEANU, JUCĂTOR, VIITORUL CONSTANȚA: „Este mereu o presiune, când îl ai antrenor pe domnul Gheorghe Hagi. Dar, cu siguranță, cum știți și dumneavoastră, poți să înveți foarte multe lucruri de la dumnealui, care pe mine m-au îndrumat, de-a lungul timpului”.

În prezent, pe lângă Viitorul Constanța, Ștefan mai reprezintă și naționala U17 a României. Totuși, acesta încă nu a luat o decizie finală, în vederea selecționatei mari, pe care ar vrea să o reprezinte. Puștiul poate alege între România și Republica Moldova.

ȘTEFAN BODIȘTEANU, JUCĂTOR, VIITORUL CONSTANȚA: „Pe această calea, vreau să le mulțumesc tuturor antrenorilor, pe care i-am avut în timpul petrecut în Moldova. Însă, momentan, sunt aici și, datorită celor din Academia de fotbal Gheorghe Hagi, progresez de la o zi la alta. Și este foarte important pentru mine să fac toate etape echipei naționale. Iar când va veni momentul să aleg, sper că voi lua cea mai bună decizie”.

Ștefan Bodișteanu a debutat în acest an pentru echipa mare a Viitorului Constanța. Iar din acel moment a strâns șase meciuri în toate competițiile și a livrat o pasă decisivă. Acesta evoluează pe postul de mijlocaș de creație, dar poate juca și în banda stângă. Aceste calități, amintesc de mentorul său Hagi, în tinerețe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram