image
Sursa foto: jurnal.md

Cu cinci copii, dar FĂRĂ casă: O familie din Ruseștii Noi are nevoie de ajutor // VIDEO

În satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, este o familie care supraviețuiește cu mai puțin de cinci mii de lei pe lună. Sunt șapte suflete - doi părinți cu cinci copii. Grămădiți într-o casă veche, toți șapte stau cu bagajele strânse, fiind gata oricând să fie dați afară. Tot ce își dorește familia Vesti este o locuință proprie, unde fiecare copil să aibă colțișorul său.

Zinaida Vesti a fost diagnosticată cu cancer mamar când era însărcinată. A decis că va naște copilul, cu toate riscurile asumate, apoi va urma un curs de chimioterapie. Acum, cei cinci copii îi dau putere să treacă peste dureri.

Trei mii de lei este salariul soțului din care trăiesc toți șapte. Două mii de lei din îndemnizația copiilor se epuizează repede.

Bucătărie nu au. Aceasta este măsuța la care iau masa cu toții, cei drept, pe rând, dar nu se plâng.

Casa în care satu cu chirie nu este conectată la toate dependențele. Vesela o spală afară, pe orice timp, cu apă rece.

Într-un colț al casei, băiatul cel mai mare, Ionuț, și-a făcut loc de rugăciune, unde își învață frații să se roage pentru ca mama să fie bine cât mai curând.

Tot ce își dorește familia Vesti este o casă a lor. În sat au găsit una, dar nu le ajunge o viață să adune 16 mii de euro, cât se cere. Ar mai fi nevoie și de altele, pentru copii.

Dacă cineva dintre telespectatorii noștri ar vrea să dea o mână de ajutor familiei Vesti din Ruseștii Noi, sunați la numărul de telefon - 069 742 396.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: