image
Sursa foto: jurnal.md

Dosarul Bahamas: „ANI și Procuratura Anticorupție s-au angajat într-un ping-pong politic”

Deputatul Iurie Reniță susține că ANI și Procuratura Anticorupție se eschivează de la examinarea dosarului Bahamas la indicația Pocuraturei Generale. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Deputații Iurie Reniță și Octavian Țâcu pe 20 octombrie au prezentat probe noi privind „implicarea socialiștilor lui Igor Dodon în operațiunea Bahamas”. Potrivit lor, este vorba despre o schemă prin care „Kremlinul ar fi finanțat Partidul Socialiștilor în 2016”. Astăzi în cadrul unei conferințe, Iurie Reniță a declarat că ANI și Procuratura Anticorupție se eschivează de la examinarea dosarului Bahamas.

ANI după verificarea documentelor prezentate de noi, le-a remis Procuraturei Anticorupție. Recent am fost informați de către PA despre returnarea către ANI a documentelor respective. Fără a fi mare expert în domeniul justiției este clar că cele două autorități ale statului ANI, PA s-au angajat într-un ping – pong politic și se acuză reciproc pentru a-și declina responsabilitățile din simplul motiv că persoanele vizate Furculiță și Bolea fac parte din aturajul cel mai apropiat a lui Igor Dodon”, menționează Reniță.

docdoc
docdoc

Potrivit parlamentarului, documentul care demonstrează că PSRM a spălat 1,5 milioane de euro prin filiera „Bahamas” este un contract între o SRL din Bahamas și „Exclusiv Media” SRL, fondator al căreia este liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță. Potrivit lui, „ultima a împrumutat 1,5 milioane de euro de la SRL-ul din Bahamas”. Deputatul mai spune că acest împrumut nu se regăsește în declarația de avere a socialistului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: