Cum vor putea vota moldovenii din Irlanda: Ultimele informații prezentate de autorități

Ambasadoarea Republicii Moldova în Irlanda, Larisa Miculeț, a dat asigurări că toți cetățenii moldoveni își vor putea exercita dreptul la vot. Potrivit oficialei, a fost identificată o nouă locație, iar în premieră, va fi un program special iar persoanele vor fi invitate să voteze conform unei liste speciale, în ordine alfabetică. În context ambasadoare a solicitat cetățenilor moldoveni de acolo să urmărească paginile oficiale ale ambasadei pentru a fi la curent cu alte actualizări.

Foto: fb/Ambasada RM în Irlanda

„Va fi un orar și cetățenii vor fi invitați la secțiile de vot conform alfabetului numelui său. Acum în premieră, diaspora aude acest lucru, 9 locații pe care le avem noi vor fi toate 3 secțiie. Este un centru expozițional, teritoriu enorm, o altă ambasadă anterior cu un și mai mare număr de alegători a avut 10 secții de votare deci noi vom putea să putem litera a-c într-o secție de votare, c-m în altă secție astfel ca toți care se vor prezenta vor putea vota într-o anumită secție, dar scopul acestei măsuri este fluidizarea rândului, evitarea aglomerației”, a precizat ambasadoarea RM, în Irlanda, în cadrul conferinței de presă organizată de CEC și MAEIE.

Reprezentanții ambasadei au anunțat ieri că au primit aprobarea finală pentru scrutinul electoral din 1 noiembrie 2020.

„A fost aprobată altă locație pentru cele trei secții de votare în orașul Dublin și pentru Limercik deoarece potrivit restricțiilor de nivelul 5 de sănătate publică hotele nu pot fi utilizate pentru organizarea alegerilor. Au fost impuse și alte condiții pe care urmează să le respectăm dar ne vom putea exercita DREPTUL LA VOT! Ambasada va publica pe pagina de Facebook și web o scrisoare pentru deplasarea la secțiile de votare”, se arată într-un comunicat emis de ambasadă.


Pub