Giganții care conduc lumea: Câți bani fac Apple, Google și Facebook pe seama ta

Companiile mari din tehnologie nu prea resimt criza generată de pandemie. Ba din contra, consumul de conținut crește, așa că e normal ca Google, Apple sau Facebook să o ducă extrem de bine în această perioadă, scrie Playtech.ro.

Foto: playtech.ro

Google, Apple, Amazon și Facebook sunt giganții lumii digitale în care trăiești azi și dau tonul în materie de comportamnte de consum. Fac parte din grupul Big Tech – adică giganți digitali care modelează lumea din jurul lor după propriile interese și mai puțin în folosul real al utilizatorilor.

Din acest motiv, cifrele sunt uimitoare.

Împreună, cele patru companii au avut un profit total de peste 50 de miliarde de dolari. Poate că încasările sunt mai mici, dar marjele de profit n-au fost atinse prea tare.

Câți bani fac Apple, Google și Facebook de pe urma ta

Cifrele arată că vânzările Amazon s-au apropiat de 100 de miliarde dolari, Google a venit, de asemenea, cu un profit record, iar vânzările Apple au crescut, chiar dacă modelele iPhone nu s-au mai vândut așa bine, iar încasările de acolo sunt la minus 20%.

La Facebook, profitul a depășit cu 40% estimările analiștilor. Ca să-ți faci o idee despre cât de mari sunt aceste companii, trebuie să știi că Microsoft, Google, Apple, Amazon și Facebook valorează, în total, nu mai puțin de 7.000 de miliarde de dolari, profitul a trecut de 50 miliarde în ultimele trei luni, iar cifra de afaceri cumulată a fost de aproape 270 miliarde dolari.

Cu alte cuvinte, nu stau pe un munte, ci pe o planetă de bani. Iar dezvoltarea pe diverse zone cum ar fi cloud computing, e-commerce și digital advertising poate face această planetă și mai mare.

  • Amazon: venit trimestrial de 96,1 miliarde dolari, în creștere cu 37%, profit de 6,3 miliarde dolari.
  • Apple: vânzările au urcat cu 1%, spre 64,7 miliarde dolari, iar profitul, deși a scăzut cu 7%, este de 12,7 miliarde dolari
  • Alphabet, compania mamă a Google: cel mai mare profit trimestrial: 11,25 miliarde dolari, în timp ce veniturile au crescut cu 14%, spre 46,1 miliarde dolari.
  • Facebook: venituri de 21,1 miliarde dolari și profit de 7,8 miliarde dolari, cele două indicatoare crescând cu 22%, respectiv 29%. Profitul a depășit cu 40% estimările analiștilor.

Iată și valoarea de piață a fiecărei companii în parte:

  1. Apple: 2.000 miliarde dolari,
  2. Amazon: 1.610 miliarde dolari,
  3. Microsoft: 1.550 miliarde dolari,
  4. Alphabet: 1.060 miliarde dolari,
  5. Facebook: 800 miliarde dolari.


Pub