Important pentru moldovenii din Irlanda: Unde vor fi amplasate secțiile de votare

Ambasada Republicii Moldova în Irlanda a publicat adresele secțiilor de votare pentru alegerile de duminică. Cele 3 secții sunt amplasate în centrul orașului Dublin și vor activa în intervalul orelor 07:00 - 21:00.

Foto: fb/Ambasada RM în Irlanda

„Toate trei secții de votare din Dublin sunt amplasate în centrul orașului complexul expozițional Royal Dublin Society (RDS) Hall 1, Merrion Road, Ballsbridge, Dublin 4, D04 AK83”, scrie misiunea diplomatică

O altă secție de votare va fi deschisă în orașul Limerick – Shannon Rowing Club, Sarsfield Bridge, Limerick.

Toate secțiile de votare vor funcționa în intervalul de timp 07:00 - 21:00, ora locală.

Totodată, în scopul fluidizării rândului de alegători și evitarea aglomerației, autoritățile irlandeze au cerut OBLIGATORIU, ca o condiție de bază pentru desfășurarea scrutinului, stabilirea unui GRAFIC de votare luând în considerare numele de familie, conform alfabetului și arondarea literelor unor ore specifice pentru votare.

Amintim că ambasadoarea Republicii Moldova în Irlanda, Larisa Miculeț, a dat asigurări că toți cetățenii moldoveni își vor putea exercita dreptul la vot. Potrivit oficialei, a fost identificată o nouă locație, iar în premieră, va fi un program special iar persoanele vor fi invitate să voteze conform unei liste speciale, în ordine alfabetică. În context ambasadoare a solicitat cetățenilor moldoveni de acolo să urmărească paginile oficiale ale ambasadei pentru a fi la curent cu alte actualizări.

Reprezentanții ambasadei au anunțat ieri că au primit aprobarea finală pentru scrutinul electoral din 1 noiembrie 2020.


Pub