(video) Un bărbat a fost reținut pentru că a furat mai multe biciclete. Ce riscă acesta

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut fiind suspectat de furt biciclete. Acesta a mai fost anterior judecat pentru infracțiuni similare.

Bărbatul, prin acces liber, intra în scara blocurilor de locuit și fura bicicletele ce erau lăsate fără supraveghere și părăsea locul comiterii infracțiunii. Polițiștii au stabilit complicitatea bărbatului în comiterea a cel puțin cinci furturi de biciclete pe parcursul lunilor septembrie – octombrie, din scara blocurilor de locuit amplasate în sectorul Botanica.

În cadrul acțiunilor procesurilor penale bărbatul și-a recunoscut vina, comunicând că a vândut bicicletele persoanelor necunoscute lui, obținând profit de pe comercializarea acestora.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie 26 500 lei. Individul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.


Pub