(video) Ion Chicu, despre eventualele „revoluții colorate”: Nu există vreun temei, de aceea vom opri orice „provocator de import” la Prut și la Nistru

Autoritățile sunt gata să intervină dur în cazul în care după alegerile prezidențiale se vor organiza proteste. Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, temei pentru acest lucru nu este, iar asemenea „revolte colorate” nu vor schimba cu nimic situația.

Foto: UNIMEDIA

„Cât ține de revoluții colorate, noi din păcate intrăm în regiunea unde asemena fenomene, cu atât mai mult am călcat și noi pe grebla asta în 2009. E foarte rău că am călcat pe această greblă, dar pe de altă parte este bine că oamenii au înțeles ce înseamnă asta. Spuneți ce s-a schimbat din 2009 până în 2015, când am dat foc Parlamentului și Președinției? Eu pot să vă amintesc că 2 ani ne-am bătut joc de Constituție nu s-a ales președintele. 2 sau 3 băieți frumoși au furat un miliard din sistemul bancar și noi acei care în 2009 am dat foc la Parlamentului nu am ieșit atunci în stradă să îi pedepsim pentru aceasta.

De aceea, scenariile de acestea cu „revoluții colorate” le luăm în calcul. Instituțiile statului vor preintâmpina aceste lucruri. Noi avem baza de date cu acești provocatori de import. Bineînțeles că noi o să îi oprim la Prut și la Nistru, nu vor intra în țară. Cei de pe intern care au asemenea inclinații, știm cum să le îndreptăm înclinația spre normalitate, dar cel mai importat factori oamenii noștri sunt ințelepți. Cred că elemente de acest gen nu au cum să destabilizeze situația”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Chicu spune că alegerile date nu vor fi fraudate, iar temei pentru proteste nu sunt. Mai mult, prim-ministrul punctează că autoritățile vor acționa dur.

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie, iar la ele participă 8 candidați.

Vezi emisiunea aici.


Pub