Principală  —  Ştiri   —   CEC, sesizată despre o tentativă…

CEC, sesizată despre o tentativă de organizare a alegătorilor la o secție de votare din Rusia

Comisia Electorală Centrală (CEC) a fost notificată joi, 29 octombrie, despre o tentativă de organizare a alegătorilor la una din secțiile de votare care urmează a fi deschisă în Federația Rusă duminică, 1 noiembrie, la scrutinul prezidențial.

Președintele CEC, Dorin Cimil, spune că astfel de sesizări vin permanent, iar organul electoral reacționează în baza instrumentarul juridic și operațional.

„Sesizări sau informații despre anumite iregularități vin permanent. Noi le examinăm și oferim răspunsuri și reacții prompte. În ziua de ieri s-a prezentat o informație despre tentative de organizare a alegătorilor către una din secțiile de votare din Rusia. Am luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina astfel de situații, cu referință la un funcționar electoral care nu are atribuțiile corespunzătoare și pe parcurs vom fi foarte atenți la asemenea fenomene. Vom reacționa cu tot instrumentarul juridic și operațional necesar în sensul dat”, a spus Cimil în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că pe teritoriul Federației Ruse urmează să fie deschise 17 secții de votare pentru scrutinul de duminică. Față de alegerile parlamentare din 2016 numărul secțiilor de votare în această țară a crescut cu 9.

Pentru fotoliul de președinte candidează 8 concurenți:

  1. Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”.
  2. Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
  3. Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
  4. Igor Dodon, Adunarea cetățenilor și susținut de PSRM
  5. Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”
  6. Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
  7. Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
  8. Dorin Chirtoacă, Mișcăea Politică UNIREA.