10:56:29 28.03.2024
Stiri

Klaus Iohannis, după videoconferința liderilor UE: Limitarea răspândirii virusului rămâne o prioritate majoră. Solidaritatea este cheia în rezolvarea acestei crize

Actualitate 30.10.2020 10:36 Vizualizări887 Autor: Ziarul National
Klaus Iohannis, după videoconferința liderilor UE: Limitarea răspândirii virusului rămâne o prioritate majoră. Solidaritatea este cheia în rezolvarea acestei crize


Președintele Klaus Iohannis a subliniat joi, în cadrul unei videconferințe cu liderii europeni, importanța asigurării dezvoltării și implementării vaccinurilor pentru toate statele membre, odată ce acestea vor deveni disponibile.

„La videoconferința Consiliului European de astăzi, am subliniat importanța asigurării dezvoltării și implementării vaccinurilor pentru toate statele membre, odată ce acestea vor deveni disponibile. Limitarea răspândirii virusului rămâne o prioritate majoră. Solidaritatea este cheia în rezolvarea acestei crize”, a scris Iohannis, într-o postare pe Twitter.

Înaintea videoconferinței liderilor UE, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, odată ce va fi disponibil vaccinul anti-COVID, va fi furnizat statelor membre ale UE şi a subliniat că este nevoie de creşterea finanţării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgenţă, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri.

De asemenea, el a declarat că este absolut necesară o abordare unitară la nivelul statelor UE, prin convenirea unor criterii şi instrumente comune în ceea ce priveşte recunoaşterea reciprocă a rezultatelor testelor pentru COVID.

Mai mult, șeful statului a arătat că va sublinia partenerilor europeni importanța asigurării unei bune funcționări a Pieței Unice și a liberei circulații în cadrul Uniunii Europene și necesitatea asigurării de rezerve adecvate și suficiente de medicamente și echipamente medicale în toate statele membre.

Cu o zi în urmă, Comisia Europeană a lansat noi măsuri suplimentare pe fondul recrudescenței COVID-19, iar șefa executivului european, Ursula von der Leyen, a facut apel la statele membre la “acțiuni curajoase” care vor contribui la salvarea de vieți și la protejarea mijloacelor de subzistență.

Citiți continuarea articolului pe caleaeruoeana.ro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md