14:55:17 24.04.2024
Stiri

VIDEO // IGP a pregătit „rezerve operative” pentru asigurarea ordinii publice la întrunirile spontane sau evenimente care ar periclita procesul de vot pe 1 noiembrie

Actualitate 30.10.2020 10:59 Vizualizări991 Autor: Ziarul National
VIDEO // IGP a pregătit „rezerve operative” pentru asigurarea ordinii publice la întrunirile spontane sau evenimente care ar periclita procesul de vot pe 1 noiembrie Captură privesc.eu


Peste 6 000 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției (IGP) vor fi implicați în asigurarea ordinii publice la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie curent. Totodată, conducerea IGP ia în calcul și producerea unor incidente grave, iar în acest sens au fost create „rezerve operative”, care vor interveni prompt în cazul în care vor fi tentative de periclitare a procesului de vot.

„Vom antrena peste 6 000 de angajați la scrutinul de pe 1 noiembrie, care vor interveni prompt la sesizările legate de incidente și infracțiuni în timpul procesului de vot. Totodată, polițiștii vor asigura desfășurarea întregului proces, până la predarea buletinelor de vot Consiliilor electorale de circumscripție. Vom contracara infracțiunile în procesul electoral. De asemenea, vom monitoriza transportul de pasageri în ziua alegerilor”, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, șeful IGP, Sergiu Paiu.

Angajații IGP vor asigura și paza judecătoriilor din raza sediilor Consiilor de circumscripție, acolo unde vor fi păstrate buletinele de vot până la validarea rezultatelor alegerilor.

„Vor fi create rezerve operative pentru asigurarea ordinii publice la întrunirile spontane sau alte evenimente ce ar putea pereclita scrutinul”, a punctat Paiu.

La rândul său, șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a precizat că, actualmente, poliția documentează mai multe încălcări, inclusiv falsificarea semnăturilor pe listele de înregistrare prealabilă a moldovenilor care urmau să participe la vot în Federația Rusă: „Este un volum foarte mare de lucru. Actualemnte au loc acțiuni de constatare tehnico-științifică a tuturor materialelor puse la dispoziția poliției”.

Maxian a mai adăugat că este investigat și un caz în care unele persoane au întreprins acțiuni de determinare a alegătorilor să voteze un anumit candidat la prezidențiale: „Examinăm și două cazuri de corupere electorală. E vorba de donare de bunui și alte acțiuni”.

Sursa citată a mai adăugat că angajații IGP și ANTA vor organiza filtre comune, pentru a nu admite transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare.

„Vom monitoriza lucrurile, în special în zonele de risc pe care le-am identificat. ANTA și poliția vor monitoriza toate unitățile de transport și vor interveni de câte ori va fi nevoie”, a conchis Maxian.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md