10:22:09 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în cazul urmăririi penale care vizează faimosul „kuliok”. „Dodon nu s-a prezentat la cele OPT ședințe... Vom contesta decizia și vom ajunge la Parchetul European”

Actualitate 30.10.2020 13:13 Vizualizări2572 Autor: Ziarul National
VIDEO // Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în cazul urmăririi penale care vizează faimosul „kuliok”. „Dodon nu s-a prezentat la cele OPT ședințe... Vom contesta decizia și vom ajunge la Parchetul European”


După opt ședințe de judecată, în care Igor Dodon sau avocații acestuia nu s-au prezentat în fața magistraților, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a lăsat în vigoare ordonanța de refuz pentru începerea urmăririi penale în cazul faimosului „kuliok”, emisă de Procuratura Anticorupție, a anunțat astăzi deputatul Iurie Reniță, cel care a contestat în instanța de judecată ordonanța respectivă.

Citește și: Igor Dodon NU va fi cercetat penal pentru „kulioașele” de la Plahotniuc. Explicația PROCURATURII: „Nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei...”

„Dodon și reprezentanții acestuia nici măcar nu s-au prezentat la ședințele de judecată, probabil cunoșteau din timp verdictul. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a lăsat în vigoare ordonanța remisă de Procuratura Anticorupție. Voi face recurs la Curtea de Apel Chișinău. După ce voi epuiza toate căile de atac interne, atunci mă voi adresa Parchetului European, unde șef este Laura Codruța Kövesi. Sunt sigur că o echipă de procurori independenți va examina obiectiv cazul kuliok”, a precizat astăzi Iurie Reniță, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

De asemenea, Iurie Reniță a prezentat ultimele evoluții privind cazurile de spălare a banilor din Federația Rusă prin filiera Bahamas.

„Urmare demersurilor mele și ale deputatului Octavian Țîcu către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) vizavi de nedeclararea intenționată a împrumuturilor de 6,5 milioane și, respectiv, 0,5 milioane lei de către deputații socialiști Corneliu Furculiță și Vasile Bolea, constatăm că instituțiile statului se eschivează de la îndeplinirea obligațiunilor directe ce le revin conform legislației în vigoare. Astfel, ANI, după verificarea documentelor prezentate de noi, le-a remis Procuraturii Anticorupție (PA). Recent am fost informați de PA despre returnarea către ANI a documentelor respective. Fără a fi mare expert în domeniul justiției, este lesne de constatat că cele două autorități ale statului – ANI și PA – s-au angajat într-un ping-pong politic și se acuză reciproc pentru a-și declina responsabilitățile. Asta pentru că persoanele direct vizate sunt Furculiță și Bolea, care fac parte din anturajul cel mai apropiat al lui Igor Dodon. În acest sens, putem trage concluzia că atât ANI, cât și Procuratura Generală, prin intermediul PA, sunt responsabile de situația creată”, a punctat Reniță.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md