(foto) Kimchi artizanal. Gustul tradițional al Coreei, în curând la Chișinău!

kimchi

În curând piața gastronomică a capitalei se va putea bucura de kimchi artizanal care va aduce gustul tradițional al Coreei.

Kimchi reprezintă legume fermentate ce conțin bacterii lactice bune, vitamine și minerale. UMommy Kimchi va oferi chișinăuienilor gustul autentic coreean și beneficiile acestui produs.

În spatele acestui produs asiatic se află două femei pasionate de cultura gastronomică coreeană. Este vorba de Dana Odainic și Tatiana Cernoleva Popa, care au călătorit și au locuit mult timp în mai multe țări, ambele fiind pasionate de mâncarea asiatica, în special cea coreeana, găteau și experimentau singure acasă cu tot felul de rețete specifice zonei asiatice. Și tocmai așa, ele au hotărât să-și unească forțele și să încerce să producă kimchi-ul lor acasă, în Moldova.

„În Moldova, puțini cunosc ce înseamnă kimchi și care de fapt ar trebui să fie gustul lui autentic coreean. Prietenii noștri ne-au îndemnat să încercăm să aducem și în Moldova acest gust unic, picant, acrișor și în același timp sărat. Kimchi este una din cele mai sănătoase mâncăruri din lume, fiind un probiotic 100 % natural. El se servește ca garnitură, salată, sau se folosește în numeroase rețete, pe care vi le vom aduce în curând pe pagina noastră, ca să puteți profita de beneficiile și tainele bucătăriei coreene”, susțin antreprenoarele.

Dânsele ne-au povestit că Umommy Kimchi a luat naștere în bucătăria lor și menționează faptul că acest produs nu conține conservanți, este proaspăt și fermentează la temperatura camerei până la momentul dorit, apoi se păstrează la rece timp de 4-6 luni.

Tot aici, Dana și Tatiana ne-au relatat că ingredientele kimchi-ului lor sunt varza napa (i se mai spune varza pekin, chinezească), gochugaru ( ardei iute coreean ), făina de orez coreeana, ghimbirul, sosul de pește (sau stoc de legume special preparat în cazul kimchi-ului vegan), morcov, ceapa albă, ceapa verde, usturoi, ridiche daikon. Toate aceste ingrediente combinate și fermentate aduc acel gust unic, numit și „umami”, care reprezintă al cincilea gust de bază sau cum i se mai spune și gustul savorii. De aici și denumirea Umommy Kimchi, o combinație frumoasă între Umami si Mommy, pentru că antreprenoarele sunt două mămici dedicate familiilor lor.


Ce trebuie să știm despre kimchi și ce conține acest produs?

# Kimchi sunt legume fermentate, în special varză Napa ce conține lactobacili prietenoase organismului, fiind un probiotic 100 % natural.
# Kimchi se prepară în Coreea încă din perioada celor Trei Regate, 57 î.Hr.-668 d.Hr., ceea ce-l plasează în rândul bucatelor cu tradiție milenară.
# Kimchi este plasat în top 5 cele mai sănătoase mâncăruri din lume, această garnitură tradițională picantă, acrișoară și sărată se prepară din legume asezonate cu mirodenii și lăsate la fermentat la temperatura camerei. Apoi se pun, după vechea tradiție, în vase din lut îngropate în pământ timp de două luni.

Cele mai comune ingrediente sunt varza chinezească, ridichi, ardei roșu, ceapă verde, usturoi, ghimbir. Indiferent de rețetă și legumele folosite, rezultatul rămâne același: un preparat picant, gustos și sănătos, bogat în fibre și vitamine.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a produsului!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente