‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleActivitatea Portului Giurgiulești în primul semestru: investiții, rezidenți, exporturi

Activitatea Portului Giurgiulești în primul semestru: investiții, rezidenți, exporturi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În primul semestru al acestui an, în Portul Internațional Liber „Giurgiulești” au fost făcute investiții de 1,4 milioane de dolari, se arată în raportul cu privire la activitatea acestuia, elaborat de ministerul Economiei.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, investițiile realizate s-au majorat cu 1,9%.

Potrivit raportului, în „Portul Giurgiulești” sunt înregistrați 53 de rezidenți, 2 dintre care au fost înregistrați în primele 6 luni ale anului curent. Din 79 de autorizații valabile la 30 iunie curent, 31 au fost eliberate în domeniul comerțului en-gros, 27 – prestare de servicii, 10 – activitate de transport, 4 – construcții și 7 pentru alte genuri de activitate.

În același timp, în iunie curent, numărul angajaților rezidenți ce activează pe teritoriul portului a constituit 511 persoane, cu 16% mai mulți față de aceeași perioadă a anului precedent.

Pe parcursul primului semestru, în Portul Internațional au acostat și au fost deservite 181 de nave sau cu 30% mai puține decât în semestru I a anului 2019. În această perioadă, prin intermediul terminalelor fluviale au fost transbordate 696,5 de mii tone de mărfuri.

În același timp, valoarea comerțului angro realizat în port a constituit 3,4 miliarde de lei sau cu 117,3% mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2019.

‹ adv ›

Conform raportului realizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, aproape 26,2% din volumul producției cerealiere exportate din Republica Moldova în semestrul I, s-a exportat prin intermediul Portului Internațional, înregistrându-se o creștere a ponderii față de perioada corespunzătoare a anului precedent cu 2,56 puncte procentuale.

Peste 85,7% din volumul uleiului vegetal exportat în semestrul I, a fost realizată pe cale maritimă prin port, cu o creștere a ponderii față de semestrul I 2019 de aproximativ 2,75 puncte procentuale.

Valoarea totală a investițiilor în Portul Internațional, pe întreaga perioadă de activitate a acestuia a constituit 74,2 milioane de dolari.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›