image
Sursa foto: Jurnal.md

Doi bărbați, reținuți de CNA după ce s-au dat drept angajați ai MAI și au promis unui cunoscut să-l scape de dosarele penale

S-ar fi prezentat drept angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și au promis unui cunoscut să-l scape de dosarele penale contra unei sume de 600 de euro. Doi bărbaţi din Ialoveni şi Chişinău au ajuns în izolatorul CNA, după ce au fost reţinuţi, într-un dosar de trafic de influenţă.

Potrivit CNA, bănuiţii, care s-ar fi prezentat ca angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, i-ar fi promis denunţătorului că îl pot ajuta să scape de răspundere, susţinând că ar avea influenţă asupra unor poliţişti şi procurori din Procuratura municipiului Chişinău şi că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă în cele două cauze. Pentru intermediere, cei doi ar fi cerut 600 de euro.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar bănuiţii au fost reţinuţi, în această dimineaţă, de ofiţerii DGT Nord şi procurorii anticorupţie.

În prezent, ambii sunt plasaţi în izolator pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la șase ani de puşcărie

Noutăţile partenerilor

comentarii: