Liderul MAIB este ales în funcția de președinte al Consiliului Bursei de Valori

Serghei Cebotari este noul președinte al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei (BVM) pentru următorii patru ani. Candidatura sa a fost înaintată și votată în unanimitate de membrii prezenți la ședința Consiliului BVM din 28 octombrie.

Foto: Serghei Cebotari

Actualmente, Serghei Cebotari deține funcția de președinte al Moldova Agroindbank, liderul sistemului bancar din țară. Atribuțiile de președinte al Consiliului BVM îi sunt bine cunoscute managerului de la MAIB, Serghei Cebotari deținând această funcție și în anii 2008-2017.

Președintele Bursei de Valori, Corneliu Dodu, a salutat alegerea lui Serghei Cebotari în calitate de președinte al Consiliului BVM. "Personal mă bucur să știu că dl Cebotari revine în funcția de președinte al consiliului. Experiența pe piața valorilor mobiliare acumulată inclusiv pe parcursul mandatelor anterioare, experiența valoroasă a dumnealui din sectorul financiar-bancar, reputația și autoritatea pe care o are sunt mai mult decât binevenite acum când Bursa de Valori necesită reformare".

La rândul său, Serghei Cebotari a punctat direcțiile strategice pe care se va axa în calitate de președinte al Consiliului BVM. “Bursa de Valori are un rol important pe piața de capital. Totuși, nu este un secret că activitatea la bursă necesită a fi revigorată. Modernizarea Bursei este o precondiție evidentă pentru atragerea investitorilor străini, dar și a economiei reale. Pentru aceasta, în următoarea perioadă împreună cu echipa de management ne vom concentra pe câteva direcții prioritare. Tehnologizarea bursei este vitală pentru sporirea interesului public și atragerea lichidităților. Îmbunătățirea mecanismelor de tranzacționare și post-tranzacționare, digitalizarea acestora, dar și sporirea transparenței reglementărilor pieței de capital sunt absolut necesare pentru atragerea economiei reale pe această platformă. În același timp, diversificarea instrumentelor financiare este o necesitate stringentă și vom coopera cu regulatorul sectorului și alte instituții competente pentru a atinge și acest scop".

Serghei Cebotari și-a început activitatea în cadrul sistemului bancar în anul 1995, la Moldova Agroindbank, fiind promovat până la funcția de prim vicepreședinte, iar ulterior ales în calitate de președinte al Comitetului de Conducere al MAIB în 2013 și 2018.


// console.log('no ads situation')