(video) Un minor de 15 ani, condamnat la închisoare, prins în timp ce se deplasa haotic prin capitală, cu o mașină furată

Un minor în vârstă 15 ani, originar dintr-o localitate din raionul Sîngerei, a fost reținut de angajații secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliței a mun. Chișinău, după ce ar fi furat un automobil de pe strada Bucuriei din capitală. Adolescentul a fost prins după ce alți șoferi precum că un automobil se deplasează haotic pe carosabil.

Potrivit oamenilor legii, adolescentul a deteriorat lacătul și a pătruns în garaj, de unde a furat automobilul de marca „Volkswgen Transporter”, în portbagajul căruia se afla și o motocicletă. Ulterior, minorul a fost stopat de alți șoferi, în timp ce se deplasa neregulamentar și haotic pe str. Petricani, în direcția șos. Balcani. Oamenii au alertat Poliția.

Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 149.790 lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt. Minorul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru un șir de furturi și răpire a unităților de transport. Totodată, el se afla și în urmărire penală, fiind căutat de IP Sîngerei. De asemenea, Judecătoria Sîngerei a emis o sentință de condamnare pe un termen de 2 ani și 4 luni în privința acestuia, cu plasarea în locurile de detenție, pentru a-și ispăși pedeapsa.


Pub