(video) Dodon: „Stimată doamnă, fostă colegă de coaliție, nu vă lăsați folosită de „gopnici”, iar mult-stimații parteneri de dezvoltare să-și găsească alt teren de joacă pentru destabilizări”

Șeful statului, Igor Dodon tot mai des vorbește despre posibile proteste după alegerile prezidențiale, în cazul în care el va fi cel care va câștiga scrutinul. Protestele ar putea fi deturnate în violențe, spune Dodon și îndeamnă opoziția, dar și partenerii de dezvoltare, „în special occidentali”, să renunțe la acestea.

Foto: Captură

„Auzim că oponenții cheamă oamenii în stradă. Eu nu voi lăsa să ne fie furat votul și sunt împotriva protestelor și destabilizării.

Vreau să preîntâmpin oponenții politici, dar în special una dintre ei: Stimată doamnă, fostă colegă de guvernare. O să ieșiți la proteste pașnice, dar în spate veți avea „gopnici” ( n.n. lichele) cu echipe de „boievici” (n.n. luptători), o să vă utilizeze ca să facă revanșa oligarhilor.

Dvs știți foarte bine că nu pot fi falsificări și să nu ajungeți în situația că veți vrea proteste pașnice, dar de dvs o să profite cei care vor să destabilizeze situația, vor intra în clădirile statului, iar dvs veți fi de vină.

Eu voi recunoaște rezultatele alegerilor indiferent de care vor fi acestea și vă recomand și dvs să o faceți și să nu chemați lumea în stradă. Noi avem nevoie de pace și liniște.

Vreți să faceți exit-poll-uri la telefon, ce fel de exit-poll e acesta? Vreți să spălați iar niște milioane de euro? Vreți să arătați alte cifre ca să destabilizați situația?

Mă adresez la oponenți, cât și către mult-stimații parteneri de dezvoltare, în special cei occidentali, nu alimentați aceste lucruri. Nu cred că cineva are nevoie de destabilizare în această regiune. Stimați parteneri, cei care finanțați prin granturi pe cei care vor să facă destabilizări, vă rog mult nu vă implicați în treburile interne ale RM, nici din est, nici din vest.

Găsiți-vă alt teren de joacă, lăsați-ne pe noi în pace”, a declarat Igor Dodon.

Pe data de 20 octombrie Serviciul de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse (SVR) a acuzat SUA că vor să provoace o revoluţie în Republica Moldova, în contextul alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc pe 1 noiembrie, după modelul Republicii Belarus şi Kîrgîzstan.

Șeful Serviciului de Spionaj Extern al Federației Ruse, Serghei Narîșkin a declarat că, dacă Igor Dodon câștigă la alegerile prezidențiale din Moldova, Statele Unite pregătesc o revoluție „de culoare” în țară. „Acum vedem clar că americanii pregătesc un scenariu revoluționar (după evenimentele din Belarus și Kîrgîzstan) și pentru Moldova, care în noiembrie va avea alegeri prezidențiale", a spus el. Potrivit lui Narîșkin, Statele Unite nu sunt mulțumite de actualul șef de stat, care are relații constructive cu țările CSI, inclusiv cu Federația Rusă.


Pub