(video) Partidul Șor a prezentat proiectul de modernizare a pasajului subteran Dacia-Decebal din sectorul Botanica

Partidul „Șor” va moderniza trecerea subterană de la intersecția străzilor Dacia și Decebal din sectorul Botanica al capitalei. Proiectul de modernizare a pasajului a fost prezentat azi opiniei publice, acesta fiind unic în țară. Este vorba de un proiect grandios care, în afară de reconstrucția pasajului, prevede și efectuarea unor ample lucrări de amenajare a zonelor aferente, inclusiv a unor locuri de parcare.

Foto: Proiect

În cadrul evenimentului de prezentare a proiectului, într-o intervenție live, președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, a declarat că pasajul renovat va fi încă o carte de vizită a formațiunii politice.

„Va fi un proiect unic din toate punctele de vedere. Vom implementa cel mai frumos proiect din Chișinău. Nu prin certuri, dar prin astfel de proiecte poate fi renăscută țara. Oamenii așteaptă fapte concrete, iar Partidul „Șor” este în stare să asigure aceste lucruri”, a declarat Ilan Șor.

Liderul Partidului „Șor” a mai precizat că următorul proiect realizat de formațiunea sa la Chișinău va fi dedicat Orheiului, unul dintre cele mai ospitaliere orașe din țară.

Vicepreședinta Partidului „Șor”, deputata Marina Tauber a prezentat proiectul de modernizare și reconstrucție a trecerii subterane. Tauber a precizat că proiectul a fost inspirat din Germania.

„Credem că acest proiect va deveni unul dintre cele mai frumoase din capitală și unic în țara noastră. Ne dorim ca acesta să servească un bun exemplu și să fie preluat și de alții”, a menționat deputata Tauber.

Deputatul Igor Himici a declarat că este fericit că proiectele de dezvoltare ale Partidului „Șor” au ajuns și în capitală.

Proiect / Sursa:Proiect

„Mă bucur și sunt fericit că proiectele început la Orhei și în alte regiuni acum am ajuns și la Chișinău. Noi nu vrem să demonstrăm nimănui nimic, noi arătăm prin proiectele inițiate de Ilan Șor cum trebuie făcute lucrurile bine”, a declarat deputatul Igor Himici.

Deputatul a mai spus că viitoarea trecere subterană ar putea găzdui, pe viitor, și o galerie de artă.

La evenimentul de prezentare a proiectului au mai vorbit reprezentanții Preturii sectorului Botanica, dar și consilierii municipali ai Partidului „Șor”, Valerii Kilimenko și Serghei Burgudji, care au luptat mult ca acest pasaj subteran să fie modernizat.

“Problema trebuie rezolvată în toată complexitatea ei – atât pe subteran, cât și la suprafață. De aceea, am decis să amenajăm zona din preajma trecerii, astfel încât să fie comod pentru toți cetățenii ”, a declarat Valeri Klimenko, consilier municipal din partea Partidului „Șor”.

Proiect / Sursa:Proiect

„Eu sunt locuitor al sectorului Botanica și știu că oamenii au așteptat acest moment de mai mult timp. După cum a spus liderul echipei noastre, Ilan Șor, dacă fiecare politician și-ar onora angajamentele, toate problemele din oraș ar fi fost rezolvate”, a adăugat Serghei Burgudji, consilier municipal din partea Partidului „Șor”.

Un spot video realizat în format 3D a prezentat proiectul de modernizare a pasajului subteran din Botanica.

Autorii proiectului promit că vor materializa cele mai moderne abordări arhitecturale. Trecerea va avea acoperișuri inovative, pereții vor fi căptușiți cu piatră „caldă” și vor fi folosite materiale moderne care vor garanta întreținerea și deservirea durabilă a trecerii subterane. Trecerea va fi dotată cu iluminat modern, rampe electrice pentru persoanele cu mobilitate redusă și multe alte comodități și spații culturale și comerciale.

Amintim că, la începutul lunii mai 2019, echipa Partidului „Șor” a renovat trecerea subterană din regiunea Aeroportului, care mai mulți ani s-a aflat într-o stare deplorabilă, coordonatorul acestui proiect fiind deputatul formațiunii, Petru Jardan. Renovarea acestuia a făcut să fie sporită siguranța copiilor care învață la liceul „Galata” din preajmă. Proiectul echipei lui Ilan Șor a redat un aspect inedit pasajului subteran. Aici a fost restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale, au fost reconstruite complet scările, montate iluminarea și un sistem de video monitorizare performant. Pereții au fost zugrăviți cu imagini inspirate din aviație. Au fost montate rampe pentru persoanele cu nevoi speciale, acoperișul arcuit al scărilor redă o notă de modernitate trecerii subterane, iar în zona adiacentă au fost amenajate bănci, plantate flori și iarbă verde.


Pub