Persoane ce dețin puncte de comercializare la piață, amenințate cu răfuiala fizică dacă nu-i plăteau o taxă lunară. Momentul în care șantajistul este reținut de polițiști

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, originar din raionul Orhei, aflat în urmărire penală pentru santaj, a fost reținut de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău în comun cu angajații Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

Pe parcursul anului 2017, individul a obținut taxe lunare de la mai multe persoane care au puncte de comercializare la piață, iar dacă acestea refuzau să plătească, le amenința cu aplicarea violenței fizice.

În acest context a fost inițiată o cauză penală conform art. 189 al Codului Penal „Șantaj”, ce prevede o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 92.500 la 117.500 lei.

Ulterior, bărbatul s-a eschivat să se prezinte în fața organelor de drept, fiind anunțat în căutare de Inspectoratul de Poliție al sec. Botanica.

În cele din urmă, individul a fost reținut. Totodată, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis o sentință de condamnare pe 5 ani în privința acestuia.


Pub