(video) Au mințit că polițiștii i-au bătut, dar nu au văzut că în preajmă era o cameră de supraveghere. Ce riscă 3 bărbați

Au depus mărturii mincinoase pentru a scăpa de pedeapsă. Trei bărbați sunt suspectați că ar fi mințit că au fost bătuți de oamenii legii și că li s-ar fi cerut mită.

Totul s-a întâmplat pe 3 octombrie, când polițiștii din Criuleni au oprit un microbuz, care transporta 12 metri steri de material lemnos, fără acte de proveniență. Șoferul nu deținea actele necesare care permit exploatarea tehnică a transportului. În mașină se mai aflau și alți bărbați.

Pentru a scăpa de pedeapsă, bărbații, în urma unei înțelegeri cu doi complici de-ai lor, au sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, despre faptul că în timpăul cercetărilor, angajații poliției le-ar fi solicitat surse bănești ca să-i scape de pedeapsă, după care i-ar fi agresat fizic.

În preajmă însă era o cameră de supraveghere video, pe care nu au observat-o bărbații. Imaginile au demonstrat că suspecții au mințit, iar procuratura din Criuleni a pornit două cauze penale pentru denunţare falsă și declaraţie mincinoasă.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore. Doi dintre ei au fost anterior judecați, unul pentru escrocherie, iar altul pentru omor premeditat.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune, riscă amendă în mărime de la 27 500 la 57 500 de lei sau până la 5 ani de închisoare.


Pub