(video) Cozi la Centrul Național de Transfuzie. Polițiștii moldoveni au donat, timp de o lună, peste o tonă de sânge

„Când inima cere, donăm o tonă de putere'”. Sub acest slogan, peste 1.850 de polițiști din întreaga țară au reușit, timp de o lună, să doneze peste o tonă de sânge, pentru persoanele care au nevoie de transfuzie.

Timp de 30 de zile, polițiștii s-au mobilizat și au mers în mod organizat la punctele de colectare din toată țara pentru a dona sânge și a le oferi o șansă la viață oamenilor care au nevoie de ajutor.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a precizat că această campanie a fost inițiată în momentul în care Centrul de Transfuzie se confruntă cu un deficit acut de sânge. „Familia Poliției Naționale și-a propus să doneze o tonă de sânge, pentru completarea rezervelor naționale. Înțelegând că acest suport este vital tratamentului persoanelor grav bolnave, inclusiv de Covid-19, pentru care fiecare picătură de sânge este egală cu viața, Inspectoratele și sectoarele de Poliție din toată țara, brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, precum și bravii colegi de la INSP au format cozi pentru a dona. La nici o lună de la lansarea campaniei, cu deosebită mândrie, pot spune că Familia Poliției Naționale și-a atins obiectivul. Fiind receptivi și deschiși îndemnului, polițiștii au dat dovadă de generozitate și dăruire și s-au împărtășit cu o mică parte din ei, pentru binele celor care au acum nevoie de o mână de ajutor”, a subliniat șeful Poliției Naționale.

Svetlana Cebotari, șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, a mulțumit Poliției Naționale și a precizat că sângele donat a venit în rezerva Centrului când era nevoie de el cel mai mult. „Un omagiu aparte vreau să aduc celor 75 de polițiști care au donat plasmă convalescentă, atât de necesară pacienților în stare gravă. Timp de o lună, angajații Poliției Naționale au donat cantitatea de sânge echivalentă cu cea acumulată de Centru în 8 luni. Le mulțumesc pentru actul de eroism responsabilitate și solidaritate. Ca de fiecare dată, Poliția este acolo unde este nevoie”, a precizat Svetlana Cebotari.

În semn de mulțumire, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a decernat Inspectoratul General al Poliției cu o diplomă și trofeul „Recunoștință și Respect pentru donarea voluntară a Sângelui”.

Polițiștii moldoveni au donat, timp de o lună, peste o tonă de sânge / Sursa:IGP

Acțiunea a fost lansată de Inspectoratul General al Poliției la 29 septembrie, de Ziua Mondială a Inimii, și a fost organizată cu suportul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.


Pub