Ultima oră! Încă un cetățean moldovean, răpit în regiunea transnistreană

Reprezentanții structurilor de la Tiraspol au răpit, în această dimineață, un cetățean al Republicii Moldova, locuitor din stânga Nistrului, care se deplasa spre locul de muncă, anunță Comisia Unificată de Control.

Foto: UNIMEDIA

Pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, cetățeanul a fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută. Nu se cunoaște nimic despre locul aflării lui și nici despre starea în care se află.

„Acest caz revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și de sfidare a actelor de bază ale operațiunii de pacificare se adaugă la lista fărădelegilor comise pe parcursul lunii octombrie de așa-numitul „mgb” în sectorul de Nord al Zonei de Securitate, iar delegația Republicii Moldova consideră că a fost posibil inclusiv datorită toleranței unor membri ai Comisiei, care refuză chiar și punerea în ordinea de zi a problemei în cauză”, se menționează într-un comunicat CUC.

„Pentru noi este important să eliminăm din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Pacificare structurile de forță, care nu au dreptul să se afle acolo, iar prin aceasta să excludem sechestrarea oamenilor și îngrădirea liberei circulații”, a notat conducătorul delegației Republicii Moldova. El a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

Amintim că în noaptea de 6 spre 7 octombrie, persoane necunoscute au pătruns în gospodăria unui polițist moldovean, care se afla în acel moment la serviciu, fiind angajat al Inspectoratului Florești. Necunoscuții, inscripționați pe haină cu „MGB” (n.n. așa-zisul minister al securității de stat de la Tiraspol) au spart geamurile casei, apoi l-au răpit pe omul legii, alertat de către soția, sa și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Autoritățile au anunțat că alți 3 cetățeni civili au fost sechestrați de forțele transnistrene. Persoane necunoscute, îmbrăcate în haine cu însemnele MGB le-au pus saci pe cap bărbaților și i-au dus într-o direcție necunoscută.

La 8 octombrie, așa-zisele autorități din regiunea transnistreană anunțau cî doi dintre moldovenii răpiți de separatiștii de la Tiraspol au fost eliberați.


Pub