Număr alarmant de cazuri de Covid în regiunea transnistreană. Câți oameni au fost testați pozitiv în Chișinău și raioane

În ultimele zile, se observă o tendință de creștere a numărului de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în regiunea trannistreană. Doar astăzi, în stânga Nistrului au fost testate pozitiv la noul virus 148 de persoane. Totodată, situația rămâne alarmantă în municipiul Chișinău, dar și în regiunea de nord a țării.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore, doar în mun. Chișinău au fost înregistrate 375 de cazuri noi de infectare cu Covid-19.

Și în regiunea transnistreană, situația este critică - 148 de persoane testate pozitiv într-o singură zi.

În regiuni, se menține o tendință de creștere a numărului de infectări în nordul țării, în special în raioanele Briceni, Edineț, Soroca.

În tabelul de mai jos vedeți cum sunt repartizate cazurile de infectare în dependență de teritoriile administrative.

Numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în dependență de teritoriile administrative / Sursa:MSMPS

Astăzi, 912 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost înregistrate în Republica Moldova. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 74.233.

Totodată, 18 persoane au decedat în urma complicațiilor cauzate de noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul total de decese înregistrate de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 1.747.


Pub