Cetățenii din stânga Nistrului vor trebuie să confirme că au votat la alegerile prezidențiale, pentru a evita carantinarea pe 14 zile

Moldovenii care locuiesc în stânga Nistrului vor trebuie să prezinte confirmarea că au participat la vot în data de 1 noiembrie 2020. Necesitatea acestei proceduri e invocată ca măsură de precauție împotriva Covid-19 și înseamnă prezentarea la punctul vamal a pașaportului moldovenesc cu ștampila „Votat”.

Foto: UNIMEDIA

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în stânga Nistrului vor avea posibilitatea să voteze între orele 07:00-20:00, fiindu-le asigurată liberă circulație în această perioadă. Totuși, cetățenii trebuie să se reîntoarcă acasă cel târziu la ora 22:00.

„La graniță, pașaportul intern al Republicii Moldova va fi verificat pentru prezența unei ștampile la participarea la vot (trebuie să fie aplicat la secțiile de votare din Republica Moldova)”, scrie presa din stânga Nistrului.

Celor care se întorc mai târziu de ora stabilită sau care nu au nota corespunzătoare privind participarea la alegeri pe cărțile de identitate, li se va elibera o fișă epidemiologică cu prescripție pentru autoizolare timp de două săptămâni.

CEC menționează că, în scopul evitării transportării alegătorilor către secția de votare de concurenții electorali sau alte persoane terțe, în ziua alegerilor Președintelui Republicii Moldova, în perioada de timp rezervată votării, și anume între orele 07.00 şi 21.00, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate nu este mai mare de 8 persoane și a transportului rutier de persoane prin curse regulate care funcționează potrivit legislației Republicii Moldova.


Pub