Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Parlamentul Spaniei a aprobat stărea…

Parlamentul Spaniei a aprobat stărea de urgență sanitară pentru următoarele 6 luni, până la 9 mai 2021


Deputații din Parlamentul Spaniei au aprobat joi, 29 octombrie, solicitarea premierului spaniol Pedro Sánchez, de prelungire a stării de urgență până la data de 9 mai cu o revizuire pe 9 martie. Propunerea a fost votată cu 194 de voturi pentru, 53 de voturi împotrivă și 99 de abțineri, relatează presa spaniolă.

Pentru a justifica extinderea stării de alarmă până pe 9 mai, cu o revizuire de către comunitățile autonome pe 9 martie, ministrul spaniol al Sănătății a avertizat că Spania se află într-o „situație de urgență”.

„Cu excepția Insulelor Canare, toate teritoriile prezintă o situație epidemiologică cu risc ridicat sau foarte mare care, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în martie, poate fi agravată din motive sezoniere”, a menționat Salvador Illa.

Spania a înregistrat de la începutul pandemiei peste un milion de cazuri confirmate de COVID-19 şi peste 35.000 de decese. După temperarea valului epidemic din primăvară, infectările şi decesele asociate COVID-19 au început din nou să crească, în ultima raportare, miercuri, fiind anunţate 19.765 noi cazuri şi 168 de decese.

Sursa: Abc.esp