Nume
Parola
Vizualizări: 1775
Mai mulți primari se solidarizează cu colegul lor de la Vulcănești!
29 Octombrie 2020 — Indiferent de viziunile lor politice, mai mulți aleși locali și-au exprimat susținerea pentru primarul orașului Vulcănești Victor Petrioglu.

Primarul municipiului Comrat Serghei Anastasov consideră incorectă decizia judecătoriei Comrat de a-l înlătura din funcție pentru o perioadă de zece luni pe alesul local din Vulcănești.

„Sunt convinsă că locuitorii orașului știu pentru cine și-au dat votul și anume ei sunt cei care l-au mandatat să gestioneze treburile orașului”, a declarat primarul orașului Glodeni Stela Onuțu.

Primarul municipiului Edineț Constantin Cojocaru, de asemenea, și-a exprimat susținerea pentru colegul său de la sudul republicii.

Alesul local al orașului Fălești Alexandr Severin a constatat că astfel se poate proceda cu orice primar care este incomod puterii.

„În Republica Moldova sunt aproape 900 de primării, iar legile sunt scrise astfel că toți primarii se confruntă cu aceleași probleme și oricare dintre ei poate fi înlăturat din funcție chiar și pentru patru ani”, a fost de părere primarul orașului Dondușeni Ivan Belciug.

Primarul de Colibași, Cahul Ion Dolganiuc a declarat că această practică de înlăturare a aleșilor locali incomozi a mai fost utilizată de către autoritățile centrale ale statului. „Victor Petrioglu este un om al cuvântului și am toată încrederea în el.”

Tatiana Țurcan, primarul de Vinogradovca, Taraclia a chemat primarii la unitate. „Numai astfel nu vom permite să fie călcată în picioare demnitatea celor care se bucură de încrederea cetățenilor”.

Primarul orașului Cantemir Roman Ciubaciuc și-a exprimat convingerea că Victor Petrioglu își va demonstra nevinovăția.

Menționăm că Congresul Autorităților Locale din Moldova a condamnat revenirea la acțiunile de intimidare a aleșilor locali prin intermediul organelor statului.

Amintim că prin decizia judecătoriei din Comrat, primarul orașului Vulcănești Victor Petrioglu a fost înlăturat din funcție pentru o perioadă de zece luni. Instanța s-a pronunțat la demersul Centrului de Prevenire a Corupției, învinuirea fiind abuz de serviciu. Motivul înlăturării din funcție a fost pavarea unui trotuar pentru care s-au făcut două achiziții publice. Victor Petrioglu a explicat că a doua achiziție a fost necesară la o distanță de două luni, în contextul în care au mai fost identificate unele venituri și au existat mai multe solicitări din partea cetățenilor de a pava trotuarul și pe partea adiacentă a străzii.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă