Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

28 Oct. 2020 / 20:54

Federaţia Rusă va susţine sectorul agrar din Republica Moldova

Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi semnarea Acordului dintre Ministerul Finanţelor al Federaţiei Ruse şi Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova privind acordarea unei asistenţe financiare nerambursabile în valoare de până la 275 milioane ruble ruseşti (circa trei milioane de euro) Guvernului Republicii Moldova.

Mijloacele financiare prevăzute în tratatul bilateral urmează a fi distribuite producătorilor agricoli din Republica Moldova care au suferit în decursul anului 2020 din cauza secetei severe şi a crizei provocate de COVID-19.

„Vreau să mulţumesc partenerilor din Federaţia Rusă că au acceptat solicitarea noastră. Venim cu asigurări că aceşti bani vor fi utilizaţi conform destinaţiei de producătorii agricoli care au avut de suferit de pe urma calamităţilor naturale”, a menţionat prim-ministrul Chicu.

Totodată, premierul a solicitat ministrului Agriculturii, Ion Perju, să fie pregătit un regulament de repartizare a mijloacelor financiare, astfel încât agricultorii afectaţi de calamităţile naturale să poată primi compensaţiile prevăzute în act imediat după semnarea înţelegerii.

Partea rusă urmează să transfere mijloacele financiare prevăzute în înţelegere pe parcursul a cinci zile de la data semnării acordului.

Comentarii