(foto) Maestru în cofetărie minimalistă. Cine a fost desemnat „guru” al patiseriei mondiale

Un ciocolatier belgian a fost desemnat cel mai bun patiser-cofetar din lume de către un juriu independent de jurnaliști, consolidând astfel reputația Belgiei în domeniul producției de ciocolată de cea mai bună calitate, transmite AGERPRES.

Pierre Marcolini a primit acest premiu atribuit de World Pastry Stars, o organizație cu sediul în Italia, compusă din maeștri bucătari din patiseria tradițională și din țări specializate în producția de ciocolată, precum Franța, Elveția și Japonia.

Renumite pentru stilul lor minimalist, produsele create de Pierre Marcolini au devenit de-a lungul anilor adevărate cadouri de lux, iar unele dintre cutiile sale de ciocolată se vând cu peste 100 de euro, deoarece expertul belgian oferă adeseori un aspect sofisticat prăjiturilor, bomboanelor, pricomigdalelor și jeleurilor sale.

Pierre Marcolini a deschis cofetării în mai multe țări, inclusiv în Germania și în China, care se aseamănă cu magazinele de lux.

După ce a primit acest trofeu, Marcolini a spus că îl consideră un fel de justificare pentru proiectele sale „nebuneşti, care au scopul de a renova, transforma, schimba și moderniza universul patiseriei și al industriei ciocolatiere”.

Ciocolatierul belgian, în vârstă de 56 de ani, s-a născut la periferia orașului Charleroi și și-a deschis prima cofetărie la Bruxelles în urmă cu 25 de ani. El speră că ciocolata ar putea să aducă oamenilor o anumită alinare în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente