(video) Premieră: Noul Jaguar E-PACE facelift – ce modificări a suferit modelul compact

Anul 2020 este anul facelift-urilor pentru mai multe modele Jaguar. După ce a fost actualizat XF, F-PACE, dar şi minor I-PACE şi XE, un update în toată regula îl primeşte şi E-PACE – cel mai accesibil crossover al mărcii britanice.

În stilul lui F-PACE, modificările au afectat ceva mai subtil exteriorul, însă în interior este acum o cu totul altă poveste. Iar sub capotă poate avea o motorizare plug-in hybrid!

Caracteristici cheie:

  • În partea frontală modificările includ o diafragmă inferioară revizuită care încorporează un element de lamă distinctiv. Un nou design al plasei grilei de radiator este influențat de logoul Jaguar Heritage și are un finisaj Noble Chrome contemporan, în timp ce noile inserţii laterale vin cu emblema iconică Leaper.
  • Noile faruri full-LED, cu semnături “Double J” pe post de lumini de zi, care sunt disponibile cu tehnologia opțională Pixel LED, oferă o rezoluție și luminozitate sporită. Cu capacitatea adaptivă a iluminării, sistemul poate crea diferite modele de fascicule luminoase prin selectarea diferitelor segmente de LED-uri pentru a optimiza vizibilitatea și a reduce la minimum riscul de a distrage atenția altor șoferi.
  • Tehnologia Advanced LED este o dotare standard pentru modelele în echipare S, în timp ce tehnologia PREMIUM LED cu Auto High Beam Assist vine standard pe modelele în echipare SE și HSE. Tehnologia utilizează o camera orientată înainte pentru a comuta automat fazele, reducând riscul de a orbi șoferii care vin din sens opus.
  • Indicatori dinamici de direcţie în stopuri sunt, de asemenea, disponibili standard pe maşinile în toate nivelele de echipare, însă unii indicatori dinamici pentru faruri doar pentru derivatele SE şi HSE.
  • În partea din spate, bara de protecție inferioară are o inserție nouă de plasă care se află între țevile de eșapament integrate, care vin standard în combinaţie cu motoarele pe benzină cu patru cilindri. În combinaţie cu toate celelalte motoare vin noi extensii orizontale subțiri. Stopurile LED dispun de o grafică “şicană dublă”, pre-vizualizată pentru prima dată pe I-PACE, pentru a accentua lățimea vehiculului.
  • În specificațiile R-Dynamic, noul E-PACE facelift dispune de o serie de elemente de design distincte pentru un aspect mai orientat spre performanță, în timp ce toate modelele sunt disponibile cu Black Exterior Pack suplimentar, care oferă un aspect și mai dinamic cu elemente personalizate finisate finisate în negru lucios Narvik Black.
  • În total dispune de 12 modele de jante, dintre care patru noi, cu dimensiuni care variază între 18 şi 21 inci.
  • E-PACE are un interior nou, care aduce o doză sporită de lux, conectivitate avansată și mai multă liniște și rafinament. Noul design al cockpit-ului este mai îndrăzneț, mai dinamic și cu un accent mai mare pe șofer. O nouă consolă centrală cu aspect sportiv, cu profil mai rapid, rulează până la panoul de instrumente și încorporează un încărcător wireless opțional (15W) și o consolă mai mare.
  • În centrul noului interior se află un ecran tactil HD din sticlă curbată de 11.4 inci, prin intermediul căruia se controlează noul sistem de infotainment Pivi Pro (standard pe toate modelele în afară de cel de bază). Întărit chimic, ecranul de sticlă are două suprafeţe: una care reflectă razele soarelui şi alta care rezistă amprentelor.
    • Noul E-PACE facelift dispune de Electronic Vehicle Architecture 2.0, care acceptă o gamă largă de tehnologii noi pentru a se asigura că vehiculul pregătit pentru viitor este întotdeauna conectat și mereu actualizat.
    • Cea mai recentă tehnologie de infotainment Pivi Pro este accesată prin intermediul noului ecran tactil HD curbat. Beneficiile cheie includ claritate sporită, ecranul de trei ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior de 10 inci, iar structurile de meniu simplificate permit șoferilor să acceseze sau să vizualizeze până la 90% din activitățile obișnuite de pe ecranul de pornire în două atingeri sau mai puțin.
    • Noul sistem intuitiv de infotainment este echipat cu Apple CarPlay standard și permite clienților să conecteze două telefoane simultan prin Bluetooth. Android Auto și Baidu CarLife sunt, de asemenea, disponibile standard, în funcție de aplicabilitatea pieței. Încărcătorul wireless opţional pentru telefoane, cu amplificator de semnal, permite ocupanților să încarce rapid smartphone-ul compatibil. Sistemul oferă, de asemenea, apeluri mai clare cu ajutorul unei antene externe.
    • Pentru a permite pornirea instantanee, Pivi Pro are o sursă de alimentare dedicată, astfel încât este gata de utilizare de îndată ce clienții se urcă la volan. Sistemul mai poate fi actualizat prin tehnologia Software-Over-The-Air (SOTA) şi se bazează pentru asta pe tehnologia dual-sim cu două modeme LTE integrate.
    • Pentru a ajuta șoferii să acceseze rapid informații vitale, noul E-PACE facelift dispune, de asemenea, de un nou panou de bord interactiv de 12.3 inci în spatele volanului, cu grafică îmbunătățită și un aspect configurabil care poate afișa o hartă de navigaţie pe ecran complet cu instrucțiuni pas cu pas, cadrane digitale, media, lista de contacte sau detalii de infotainment. Lucrând împreună cu un opţional Head-up Display, noul E-PACE facelift oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie cu cea mai mică distragere a atenției.
  • Finisajele autentice sunt în forme frumos formate. Boxe cu linie mediană gravate cu laser și cadranul rotativ metalic al JaguarDrive Control ilustrează atenția la detalii.
  • Noul levier al cutiei de viteze – doar unul dintre multele detalii frumoase – are o secțiune superioară finisată cu cusături “cricket-ball”, partea inferioară fiind realizată din metal proiectat cu precizie pentru tactilitate sporită.
  • Un nou volan, care este influențat de designul SUV-ului de performanță I-PACE complet electric, dispune de comutatoare ascunse și padele metalice pentru schimbarea treptelor de viteză.
  • Pe scaune, un Jaguar Leaper în relief este o caracteristică pe unele modele, în timp ce un set de tapiţerie “Est.1935 Jaguar Coventry” evidenţiază moștenirea brandului.
  • Noul E-PACE facelift este disponibil cu grupul motopropulsor P300e PHEV (care în dependenţă de piaţă va fi disponibil din primăvara sau toamna lui 2021), precum și cu cele mai recente motoare pe benzină sau pe motorină, din familia Ingenium, cu patru cilindri în linie. Tehnologia Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) este disponibilă pentru prima dată pe motoare selectate. Practic toate modelele E-PACE sunt dotate cu sistem de tracțiune integrală inteligentă și transmisii automate.
  • Gama completă a grupului este:
    • Propulsie diesel cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (163 CP/380 Nm), 0-100 km/h în 10.0 secunde, viteză maximă 206 km/h. Este singura excepţie care include tracţine faţă şi cutie de viteze manuală în şase trepte!
    • Propulsie diesel MHEV cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (163 CP/380 Nm), 0-100 km/h în 9.8 secunde, viteză maximă 200 km/h. Vine cu AWD şi cutie automată în nouă rapoarte!
    • Propulsie diesel MHEV cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (204 CP/430 Nm), 0-100 km/h în 8.4 secunde, viteză maximă 211 km/h. Vine cu AWD şi cutie automată în nouă rapoarte!
    • Propulsie pe benzină MHEV cu unitate turbo de 1.5 litri cu trei cilindri (160 CP/260 Nm), 0-100 km/h în 10.3 secunde, viteză maximă 197 km/h. Vine cu tracţiune faţă şi cutie automată în opt trepte!
    • Propulsie pe benzină MHEV cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (200 CP/320 Nm), 0-100 km/h în 8.5 secunde, viteză maximă 200 km/h. Vine cu AWD şi cutie automată în nouă rapoarte!
    • Propulsie pe benzină MHEV cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (249 CP/365 Nm), 0-100 km/h în 7.5 secunde, viteză maximă 229 km/h. Vine cu AWD şi cutie automată în nouă rapoarte!
    • Propulsie pe benzină MHEV cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (300 CP/400 Nm), 0-100 km/h în 6.9 secunde, viteză maximă 241 km/h. Vine cu AWD şi cutie automată în nouă rapoarte!
    • Propulsie pe benzină PHEV cu unitate turbo de 1.5 litri cu trei cilindri + un motor electric pe puntea din spate cu 109 CP (total sistem: 309 CP/540 Nm), 0-100 km/h în 6.5 secunde, viteză maximă 216 km/h. Vine cu AWD şi cutie automată în opt trepte! Bateria de 15 kWh localizată sub podeaua portbagajului poate asigura o autonomie electrică de până la 55 de km.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
  • Noul sistem AWD al noului E-PACE utilizează tehnologia “Standard Driveline” de a doua generație, care distribuie automat cuplul între roțile din față și spate pentru a asigura întotdeauna maximul de tracțiune. Pentru prima dată, Standard Driveline dispune de tehnologia Driveline Disconnect. În timpul deplasării în croazieră, configurarea decuplează sistemul AWD, trimițând energie doar pe puntea față.
  • La fel ca și configurarea Standard Driveline, sistemul Active Driveline AWD (exclusiv pentru modelul E-PACE 300 SPORT) este capabil să transfere cuplul între punțile față și spate. În plus, pe puntea spate, două ambreiaje independente cu discuri umede şi controlate electronic sunt capabile să distribuie cuplul pe roțile din spate, având capacitatea de a direcționa 100% din acest cuplu către fiecare roată din spate în doar 0.1 secunde.
  • Toate modelele E-PACE vin cu Jaguar Drive Control cu ​​moduri Comfort, Eco, Rain-Ice-Snow (la modelele cu tracţiune faţă) și Dynamic, care pot fi alese manual de către șofer în funcție de condițiile de drum. Setările, selectate printr-un comutator de lângă noul levier al cutiei de viteze, adaptează direcția, transmisia, supapa de accelerație și (atunci când se specifică) calibrările de amortizare adaptivă.
  • În plus, noul Adaptive Surface Response, care înlocuiește modul Rain-Ice-Snow pe toate modelele cu AWD, determină automat cea mai potrivită dintre cele trei setări separate, monitorizând condițiile de suprafață a drumului la fiecare zecime de secundă și reacționând în decurs de jumătate de secundă.
  • E-PACE utilizează conceptul sofisticat de suspensie spate Integral Link de la Jaguar. Arhitectura Integral Link separă forțele laterale și longitudinale, oferind combinația optimă de direcție și manevrabilitate receptivă cu absorbție longitudinală în caz de impact şi rafinament.

Printre alte dotări se numără:

  • O serie de tehnologii avansate asigură sănătatea și bunăstarea tuturor ocupanților. Ionizarea aerului în cabină îmbunătățește calitatea aerului interior prin tehnologia Nanoe, care elimină alergenii și mirosurile neplăcute. Sistemul dispune acum și de filtrare PM2.5, care captează particule ultra-fine – inclusiv particule PM2.5 – pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea ocupanților. Şoferul poate activa sistemul prin simpla apăsare a butonului “Purifica”.
  • Pentru o comoditate sporită, brelocul portabil Activity Key de a doua generație poate fi utilizat pentru blocarea, deblocarea și pornirea vehiculului fără a fi nevoie ca cheia convențională să fie prezentă în vehicul. Dispozitivul reîncărcabil încorporează un ceas și are o durată de viață a bateriei de până la șapte zile între încărcări.
  • Cea mai recentă tehnologie 3D Surround Camera de la Jaguar oferă funcționalitate 3D avansată pentru a oferi mai multe detalii și o gamă de vizualizări în timp real atunci când manevrați vehiculul. Selecția setărilor include Junction View, 3D Perspective View şi ClearSight Plan View.
  • În plus, oglinda retrovizoare interioară ClearSight de la Jaguar, montată pentru prima dată pe E-PACE, oferă șoferului o vedere liberă a drumului din spate. Folosind o cameră cu unghi larg orientată spre spate, sistemul poate reda imagini video pe oglinda retrovizoare interioară fără cadru.
  • Tehnologia Jaguar Driver Condition Monitor este capabilă să detecteze dacă șoferul începe să se simtă somnolent și să-l alerteze să ia o pauză. Tehnologia folosește informaţii de la mii de puncte de date, dintre care unele sunt măsurate la fiecare o miime de secundă – inclusiv direcția, apăsarea pedalelor și comportamentul general la conducere – pentru a detecta semne de oboseală. În plus, cu Adaptive Cruise Control se poate menține o distanță stabilită față de mașina premergătoare, pentru călătorii mai relaxate, plăcute și mai puțin obositoare pe distanțe lungi.
  • Clienții pot alege din pachetele de specificații S, SE și HSE, toate fiind disponibile în specificația R-Dynamic. De asemenea, opțional pe toate modelele este Black Exterior Pack.
  • De asemenea, este disponibilă noua specificaţie 300 SPORT. O astfel de maşină vine cu cel mai puternic motor pe benzină (cu 300 CP), include sistem de amortizoare adaptive, Adaptive Dynamics, Active Driveline şi Configurable Dynamics. Disponibil în oricare dintre culorile exterioare din paletă, mai vine la pachet cu un set de jante la 20 de inci cu accente negre, un Black Exterior Pack şi un hayon acţionat electric. În habitaclu are praguri iluminate Jaguar, sistem audio Meridian, un tavan acoperit cu Ebony Suedecloth și scaune R-Dynamic Taurus Sport cu tapiţerie Ebony, Cloud sau Deep Garnet.

În ţara noastră automobilul va ajunge spre sfârşitul lunii ianuarie din 2021, însă comenzile pot fi deja recepţionate.

Toate detaliile despre E-PACE facelift:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Specificaţii tehnice complete:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/