(video) O australiancă şi-a bătut joc de hoţii care i-au furat maşina, până când aceştia singuri au lăsat-o. Iată cum a procedat

De obicei, atunci când o maşină este deja furată, proprietarii nu mai pot face practic nimic pentru a-i împiedica pe hoţi să dispară cu totul, inclusiv din vizorul poliţiei. Însă, dacă ai o Tesla, lucrurile pot sta puţin altfel.

O australiancă şi-a bătut joc de intrușii care i-au furat electromobilul, până când aceştia nu au abandonat-o şi au fugit. Cel mai probabil nu au ştiut până la capăt cu ce gadget pe roţi au de-a face.

Inginerii Tesla au făcut pentru produsele companiei americane nişte caracteristici destul de interesante. De exemplu, Tesla a fost unul dintre primii producători auto care le-a permis posesorilor de automobile electrice să le controleze în timpul condusului, cu viteză mică, printr-o aplicaţie. Telefonul mobil al proprietarului este, de asemenea, un centru de informare cu privire la alarme, defecțiuni sau alte situații care necesită intervenția sa fizică.

Annabelle Brett, o prezentatoare la un post de radio din Canberra, era la locul de muncă atunci când pe telefon a recepţionat un semnal de alarmă. Femeia s-a dus la mașină și nu a găsit-o pe loc. În timp util, Annabelle s-a conectat la electromobil folosind aplicaţia de firmă și a descoperit că telefoanele soțului și tatălui ei au fost “dezlegate”.

Însă telefonul proprietarului real nu poate nicicum fi deconectat din acest ecosistem, astfel încât femeia a putut vedea mișcarea Model 3 în timp real pe o hartă și a mers după ea în mașina unui prieten. Pe drum, Annabelle i-a ridicat și i-a coborât geamurile, i-a inclus claxonul și chiar a încetinit-o din mers, toate aceste lucruri putând fi făcute de la distanţă.

Din câte se pare, toate aceste acțiuni i-au cam speriat pe hoţi, aşa că aceştia au abandonat electromobilul într-o parcare. Cel care o conducea s-a urcat într-o altă maşină şi în cele din urmă echipa a fugit.

Proprietara Tesla a reuşit să ajungă chiar în momentul când hoţii lăsase electromobilul în parcare şi se îmbarcau pentru a pleca cu cealaltă. Împreună cu imaginile de pe camerele de supraveghere din parcarea locului de muncă, dar şi numerele de înmatriculare înregistrate când i-a văzut în faţă, toate datele au fost transmise poliţiei. Infractorii au fost găsiți și reținuți rapid după asta.

https://autoblog.md/video-test-drive-tesla-model-3-long-range-cu-autopilotul-prin-moldova/

Vezi şi:

https://autoblog.md/fail-un-posesor-de-tesla-model-3-l-a-inchis-pe-hot-in-masina-si-a-chemat-politia/
https://autoblog.md/video-si-masini-inalt-tehnologizate-precum-tesla-se-pot-fura-in-mai-putin-de-un-minut/
https://autoblog.md/video-iata-cum-o-tesla-model-s-poate-fi-atacata-cibernetic/
https://autoblog.md/video-cum-se-vede-poate-primul-cutremur-surprins-vreodata-prin-camerele-video-ale-unei-masini/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/