Maşini Tesla la preţ redus. În România se pot cumpăra prin programul Rabla Plus, deşi încă nu există un dealer oficial

Românii, dar şi moldovenii cu cetăţenie română, îşi pot procura acum maşini Tesla cu o reducere de preţ semnificativă. Programul Rabla Plus acoperă acum şi electromobilele mărcii americane, deşi încă nu există o reprezentanță oficială peste Prut, notează evmarket.ro.

FOTO: pinterest.com

Subvenția pentru cei care își vor cumpără mașini Tesla prin Rabla Plus este de 45.000 lei (peste 9.200 de euro). Eco-tichetul pentru mașini electrice poate fi suplimentat cu încă 6.500 lei româneşti obţinuţi printr-un voucher al programului Rabla Clasic (maşini mai vechi de opt ani pot fi date la unităţile de colectare în schimbul banilor).

“Am avut mai multe discuții la nivel ministerial și vă anunț că am reușit să introducem în ghid că românii, începând din 16 octombrie, își pot achiziționa mașini Tesla prin programul Rabla Plus”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului.

Până în prezent, românii nu puteau achiziționa mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus, întrucât constructorul american nu are încă o reprezentanță oficială în România. Cu toate acestea, Costel Alexe a spus că acum este posibil acest lucru prin intermediul companiilor care finanțează achiziția produselor mărcii auto americane.

De asemenea, Alexe a notat că bugetul total de 145 de milioane de lei pentru ediția din acest an a programului a fost deja epuizat! Prin urmare, ministerul pe care îl conduce a anunțat că suplimentarea bugetului cu 60 de milioane de lei, anunțată încă din luna august, a fost aprobată recent. Banii sunt suficienți pentru achiziționarea a alte 1.333 de mașini electrice sau 3.000 de mașini plug-in hybrid în cadrul programului.

“Dacă la începutul anului 2020 anunțam că Guvernul Orban a alocat cel mai mare buget pentru programul Rabla Clasic, crescând numărul de vouchere de la 55 la 60 mii, tot atunci am spus că Guvernul va crește cu 50% fondurile pentru Rabla Plus, astfel încât românii să își achiziționeze un număr cât mai mare de mașini electrice sau hibrid. Astfel, am crescut bugetul de la 90 la 145 milioane lei și vreau să vă spun că acum, aproape de finalul anului, suntem în situația în care tot acest buget a fost consumat. Avem cel mai mare număr de mașini rezervate din istoria acestui program, în jur de 3.800, și am căutat să venim în sprijinul românilor, anunțând deja că bugetul pentru Rabla Plus a fost mărit cu încă 60 milioane lei.”

https://autoblog.md/video-un-showroom-tesla-se-deschide-in-scurt-timp-la-bucuresti-o-confirma-si-ministrul-mediului/

Poţi vedea aici în ce ţări europene şi ce subvenţii se dau pentru maşinile electrice:

https://autoblog.md/hyundai-kona-electric-s-a-vandut-in-peste-100000-de-exemplare-ce-subventii-se-dau-pentru-el-in-tari-din-europa/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/