Schemă cu permise de conducere la Bălți / A promis să mituiască niște funcționari, dar nu i-a plătit

Ilie Gulca
29/10/2020

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au reținut un bărbat din Elizaveta, municipiul Bălți, pentru că ar fi promis unor persoane să le ajute să obțină ilegal permise de conducere. El a spus că are influență asupra unor funcționari ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți.

Bănuitul este cercetat acum pentru două episoade de trafic de influență. El ar fi cerut de la denunțătorii săi câte 900 de euro şi, respectiv, 750 de euro sub pretextul că acești bani urmează să ajungă la membrii comisiei de examene.

În realitate, sumele menționate nu ar mai fi ajuns la destinația promisă, iar bănuitul s-a ales cu două dosare penale, fiind denunțat la CNA. El a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime între 3.000 și 4.000 de unități convenționale sau închisoare de la doi la șase ani.

Ilie Gulca
29/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii