fbpx

video | „Când inima cere, donăm o tonă de putere”. Peste 1850 de polițiști din întreaga republică au donat peste o tonă de sânge și plasmă

Timp de o lună, polițiștii din Republica Moldova s-au mobilizat și au mers organizat la mai multe puncte de colectare din Moldova pentru a dona sânge și plasmă, care ulterior vor fi utilizate pentru persoanele care au nevoie de transfuzii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acțiunea a fost lansată de Inspectoratul General al Poliției pe 29 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii și a fost organizată și desfășurată cu suportul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.

Această campanie a fost inițiată când Centrul de Transfuzie a declarat că se confruntă cu un deficit acut de sânge.

Familia Poliției Naționale și-a propus să doneze o tonă de sânge, pentru completarea rezervelor naționale. Înțelegând că acest suport este vital tratamentului persoanelor grav bolnave, inclusiv de COVID-19, pentru care fiecare picătură de sânge este egală cu viața, Inspectoratele și sectoarele de Poliție din toată țara, brigada de poliție cu destinație specială Fulger”, cât și bravii colegi de la INSP au format cozi pentru a dona.

La nici o lună de la lansarea campaniei, cu deosebită mândrie, pot spune că Familia Poliției Naționale și-a atins obiectivul”, a declarat Sergiu Paiu, șeful Poliției Naționale.

În semn de mulțumire, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a decernat Inspectoratul General al Poliției cu o diplomă și trofeul Recunoștință și Respect pentru donarea voluntară a Sângelui”.

Articole asemănătoare

Back to top button