image
Sursa foto: sites.google.com

Opinii // Oamenii așteaptă scandaluri de pe rețelele de socializare; Este rezultatul unei crize a culturii

Internauții din ziua de azi se mulțumesc să aprecieze simple fotografii și ignoră textele bune postate pe rețelele de socializare din incapacitatea de a percepe subtilitățile. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Vânturile Valurile” de la Jurnal TV, de către invitații, scriitoarea Margareta Curtescu și actorul Andrei Porubin.

În cadrul emisiunii „Vânturile Valurile” de la Jurnal TV, invitații au fost provocați la discuții despre rețelele de socializare și oamenii moderni, care se mulțumesc cu aprecierea unei simple fotografii postate și ignoră textele bune. Scriitoarea Margareta Curtescu este de părerea că omul modern trăiește o criză spirituală.

„Cred că este rezultatul unei crize a culturii, omul modern trăiește această criză spirituală și este lipsă de receptivitate, incapacitatea de a percepe subtilitățile, subtextele și mă gândesc la superficialitatea care ne caracterizează. E mai simplu să apreciezi o imagine decât să te impui să înțelegi profunzimile unui text”, a menționat scriitoarea.

La rândul său actorul, Andrei Porubin a punctat că oamenii așteaptă scandaluri și postări care șochează pe rețelele de socializare.

„Textele inteligente, textele selecte, textele profunde care privesc în profunzimea mesajului uneia, sau cutăreia poze, ele provoacă în primul rând repulsie pentru că oamenii așteaptă de pe rețelele de socializare scandaluri, așteaptă lucruri care să scandalizeze, să șocheze. Și atunci când se citește un text inteligent, mesajul este atât de incifrat pentru el că nu-l pătrunde, nu-l sesizează și atunci îl lasă, îl trece cu vederea. Oamenii tot mai puțin se strădiesc să reflecteze atunci când fac o postare pe rețelele de socializare, sunt oameni numărați pe degete care raționalizează, gândesc și care spun ceea ce gândesc”, a spus Porubin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: