image
Sursa foto: Fostul rege Albert al Belgiia și-a întâlnit fiica, prințesa Delphine. Foto:: monarchie.be

Fostul rege al Belgei și-a întâlnit fiica pe care a recunoscut-o abia după 10 ani de luptă în instanță

Fostul rege Albert al Belgiei și-a întâlnit fiica, prințesa Delphine, după ce a refuzat să recunoască paternitatea timp de mai bine de un deceniu, relatează BBC, citat de digi24.ro.

Albert și-a recunoscut fiica în ianuarie, după o îndelungată luptă în instanță.

Delphine, în vârstă de 52 de ani, este copilul unei relații de 18 ani pe care Albert a avut-o cu o femeie, înainte de a deveni rege.

O imagine postată online îl arată pe fostul rege belgian cu Delphine la castelul său din Bruxelles.

Albert, soția sa Paola și prințesa Delphine au arătat într-o declarație că s-au întâlnit duminică și că încep un „nou capitol”.

„După frământări, suferințe și răni, este timpul pentru iertare, vindecare și împăcare. Împreună am decis să mergem pe această nouă cale. Va fi nevoie de răbdare și efort, dar suntem hotărâți”, se arată în comunicat.

Delphine a spus pentru prima dată în 2005 că Albert este tatăl ei biologic, dar abia când acesta a abdicat în 2013 și-a pierdut imunitatea a deschis procedurile în justiție pentru recunoașterea paternității.

Fostul rege, în vârstă de de 86 de ani, a refuzat să dea curs ordinelor judecătorești de a face un test ADN până când a fost amenințat cu amenzi de 5.000 de euro pe zi pentru refuzul de a face acest lucru.

În ianuarie, el a anunțat că a acceptat-o pe Delphine drept al patrulea copil al său după ce „a aflat rezultatele testelor ADN”.

Conform hotărârii, Delphine și cei doi copii ai ei pot folosi numele de familie al tatălui ei, Saxa-Coburg.

De asemenea, va avea dreptul să primească o moștenire după moartea lui Albert, împreună cu ceilalți trei copii ai săi - prințul Laurent, prințesa Astrid și Philippe, actualul rege.

Delphine l-a întâlnit pe regele Philippe la începutul acestei luni. S-au bucurat de o „întâlnire călduroasă”, potrivit paginii oficiale de Facebook a familiei regale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: