image
Sursa foto: gov.md

Oleg Țulea pleacă de la Ministerul de Externe; A fost avizat pentru funcția de ambasador al RM în Ungaria

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, renunță la funcție pentru postul de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria, astfel confirmându-se informațiile prezentate de Jurnal TV în urmă cu trei săptămâni.

Candidatura lui Țulea a fost avizată, astăzi, de Comisia parlamentară pentru Politică Externă și Integrare Europeană.

Oleg Țulea îndeplinește funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene din martie curent. Până atunci, începând din 2016, acesta a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria, acreditat prin cumul în Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Croația și Comisia Dunării.

Amintim că Jurnal TV a dezvăluit încă la 9 octombrie că ministrul de Externe Oleg Țulea va pleca ambasador în Ungaria, de rând cu alți politicieni, care se vor alege cu funcții în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova. Țulea nu a vrut să confirme atunci informațiile.

Nici după după acea conferință de presă Oleg Țulea nu a binevoit să ne spună de ce renunță la funcția de ministru.

Săptămâna trecută, Pavel Filip, președintele PD, formațiunea care l-a delegat pe Țulea în postul de ministru, a anunțat că schimbarea din fruntea Ministerului de Externe ar urmă să se producă după alegerile prezidențiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: