image
Sursa foto: jurnal.md

Țulea spune de ce a decis să schimbe postul de ministru pe cel de ambasador

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, spune că a acceptat să preia din nou postul de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar. Totodată, Țulea precizează că va rămâne la minister până cel puțin după alegerile prezidențiale.

„Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii. Avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura mea la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. În acest sens urmează și alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic”, afirmă Oleg Țulea.

„În aceste zile, ne concentrăm cu echipa de la MAEIE pe organizarea și buna desfășurare a alegerilor pentru cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare”, a mai spus ministrul de Externe.

Comisia parlamentară pentru Politică Externă și Integrare Europeană a avizat, astăzi, candidatura lui Țulea la funcția de ambasador al RM în Ungaria.

Amintim că Jurnal TV a dezvăluit încă la 9 septembrie că ministrul de Externe Oleg Țulea va pleca ambasador în Ungaria, de rând cu alți politicieni, care se vor alege cu funcții în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova. Țulea nu a vrut să confirme atunci informațiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: