image
Sursa foto: basarabia.md

Un bărbat din Bălți riscă șase ani de pușcărie, după ce a promis unor persoane că vor obţine mai ușor permisul de conducere

Un șomer din Bălți riscă șase ani de închisoare pentru trafic de influentă. Acesta ar fi promis unor persoane că îi va ajuta să obține permisele de conducere, având influență asupra membrilor comisiei.

Bărbatul a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție în cadrul a două dosare, pornite pe faptul comiterii traficului de influență.

Potrivit CNA, acesta a promis denunțătorilor că îi poate ajuta să obțină permisele de conducere, susţinând că ar avea influenţă asupra unor funcţionari ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți

Bărbatul ar fi cerut de la aceştia câte 900 de euro şi, respectiv, 750 de euro sub pretextul că aceşti bani urmează să ajungă la membrii comisiei de examene. În realitate, sumele menţionate nu ar mai fi ajuns la destinaţia promisă, iar bănuitul s-a ales cu două dosare penale, fiind denunţat la CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă sau pedeapsă cu închisoare de până la doi ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: