Premieră în țară: În trei localități, secțiile de votare vor fi amplasate în corturi

Cetățenii din 3 localități din țară vor merge la vot în corturi special amenajate care să corespundă măsurilor de protecție împotriva Covid-19. Este vorba despre Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia, Bîc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău și Cigîrleni, raionul Ialoveni.

Foto: simbol

În cazul a două localități, Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia și Bîc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, spațiile oferite de administrația publică locală nu corespund cerințelor necesare de securitate, iar la Cigîrleni, raionul Ialoveni, s-a surpat acoperișul clădirii Casei de cultură, locație stabilită pentru secția de votare.

Pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea publică a alegătorilor, a funcționarilor electorali și a celorlalți participanți la proces, CEC a solicitat suportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să pună la dispoziție autorităților administrației publice locale câte un cort, dotat cu echipament termic și electric.

Securitatea bunurilor puse la dispoziția autorităților publice locale va fi asigurată de Ministerul Afacerilor Interne.


Pub