(video) Ședința Guvernului s-a încheiat: Ce remanieri și ce proiecte au aprobat astăzi miniștrii

(update 16:25) Guvernul a aprobat proiectul cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova şi Ministerul Finanţelor al Federaţiei Ruse privind acordarea asistenței financiare nerambursabile Guvernului Republicii Moldova

Foto: UNIMEDIA

(update 16:25) A fost aprobat Regulamentul privind procedura de implementare a sancțiunilor financiare aferente activității teroriste și de proliferare a armelor de distrugere în masă.

(update 16:23) A fost aprobat Regulamentul privind procedura de implementare a sancțiunilor financiare aferente activității teroriste și de proliferare a armelor de distrugere în masă.

(update 16:20) A fost aprobat proiectul pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 246/2010 cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale și vamale aferente realizării proiectelor de asistență tehnică și investițională în derulare, care cad sub incidența tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.

(update 16:20) Guvernul a aprobat proiectul privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 582/2020 pentru aprobarea modului de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra recoltei anului 2020.

(update 16:18) A fost aprobat proiectul de lege pentru aprobarea Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

(update 16:08) Regulamentul cu privire la modul de finanțare din bugetul de stat а proiectelor culturale desfășurate de organizațiile nесоmеrсiаlе, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 503/2019 va fi modificat.

(update 16:05) Guvernul a aprobat Avizul la proiectul hotărârii Parlamentului privind acordarea unor plăți unice lucrătorilor din sfera protecției sociale a populației cu ocazia zilei profesionale.

(update 16:01) A fost aprobat Avizul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative.

(update 15:59) Miniștrii au aprobat avizul la proiectul hotărârii Parlamentului privind acordarea unor plăți unice lucrătorilor din sfera protecției sociale a populației cu ocazia zilei profesionale. Acesta urmează să fie examinat în Parlament.

(update 15:56) A fost aprobat Avizul la proiectul de lege cu privire la importul unor bunuri.

(update 15:53) Miniștrii au aprobat înființarea în municipiul Ungheni a operei comemorative de război în memoria ostașilor căzuți în războiul din Afganistan (1979-1989).

(update 15:50) A fost apobat proiectul cu privire la instituirea Medaliei comemorative „30 de ani ai Poliției Republicii Moldova”

privesc.eu / Sursa:privesc.eu

(update 15:47) Proiectul cu privire la aprobarea unor simboluri corporative ale Ministerului Afacerilor Interne, votat.

Se instituie următoarele simboluri corporative ale Ministerului Afacerilor Interne:

1) drapelul;

2) distincția Crucea „Ofițer Emerit”;

3) distincția Crucea „Pentru serviciu impecabil” clasa Veteran, clasa I, clasa a II-a şi clasa a III-a;

4) distincția Medalia „Vulturul de Aur”;

5) distincția Medalia „Pentru merite în activitatea de urmărire penală”;

6) distincția Medalia „Pentru merite în activitatea specială de investigații”;

7) distincția Medalia „Pentru cooperare”;

8) distincția Medalia comemorativă „30 de ani ai Ministerului Afacerilor Interne”;

9) distincția Insigna „Eminent al Ministerului Afacerilor Interne”

(update 15:46) Miniștrii au aprobat semnarea Memorandumului de înțelegere dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Bulgaria privind cooperarea în domeniile tineretului și sportului

(update 15:43) A fost aprobată componența nominală a Comisiei naționale privind schimbările climatice.

Se aprobă componența nominală a Comisiei naționale privind schimbările climatice după cum urmează:

Perju Ion – ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, președinte al Comisiei naționale Popov Maxim – secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, vicepreședinte al Comisiei naționale

Pușcuța Serghei – viceprim-ministru, ministru al finanțelor

Railean Serghei – ministru al economiei și infrastructurii

Dumbrăveanu Viorica – ministru al sănătății, muncii și protecției sociale

Șarov Igor – ministru al educației, culturii și cercetării

Vlah Irina – guvernator al unității teritoriale autonome Găgăuzia

Furdui Viorel – director executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova

Grigoraș Mihail – director adjunct interimar al Serviciului Hidrometeorologic de Stat

Cojocaru Dumitru – director al Agenției ,,Moldsilva”

Andriuca Valentina – conferențiar universitar al Universității Agrare de Stat din Moldova

Nedealcov Maria – director al Institutului de Ecologie și Geografie

Ciubotaru Valentin – director executiv al Asociației Obștești „BIOS”

Andreev Nadejda – președinte al Asociației Obștești „Femeile în dezvoltarea durabilă a Moldovei (WISDOM)”

Lozinschi Nina – secretara generală a Platformei pentru Egalitate de Gen Stratan Mihail – director al Întreprinderii „Sarco Engineering” SRL

Boincean Boris – director al Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”

(update 15:42) Miniștrii au votat pentru modificarea Regulamentului privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1246/2018

(update 15:39) A fost aprobat Regulamentul cu privire la întocmirea și păstrarea dosarului achiziției publice.

(update 15:37) Miniștrii au aprobat proiectul de lege privind activitatea de asigurare și reasigurare. Acesta urmează să fie examinat în Parlament.

(update 15:32) A fost aprobat Cadrul bugetar pentru 2021-2023.

(update 15:15) Anatol Stratulat a fost numit consul general al RM în Barcelona.

(update 15:10) „Întreg rechizitoriu în toate statele au fost livrate și recepționate, este adevărat câ în cazul a câteva state avem o înăsprime a restricțiilor, este vorba de Spania, Franța, Irlanda. Ambasadele agreează cu autoritațile astfel ca aceștia să poată pleca la vot. Lucrăm în continuare ca să avem cele mai optime condiții pentru participarea la vot”, a declarat Oleg Țulea.

(update 15:09) Dumbrăveanu a menționat că au fost procurate mai multe echipamente pentru alegerile prezidențiale și au fost distribuite.

(update 15:07) „Conform datelor operative la moment 2700 de persoane sunt spitalizate, a scăzut numărul cazurilor grave, în medie erau 300, acum avem circa 200. Totodată a scăzut numărul persoanelor care erau intubate, acum avem 30 de persoane. A descrescut persoanelor în stare de gravitate medie. Peste 7 mii se tratează acasă, oricum este în scădere”, a menționat Ministra Sănătății.

(update 15:01) Ședința a început cu o prezentare succintă a trasferurilor efectuate de CNAS la 1 octombrie. Ministrul Pușcuța a menționat că pe conturile trezoriale astăzi sunt peste 9 milioane de lei.

Miniștrii s-au întrunit într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi sunt 20 proiecte printre care și cel cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova şi Ministerul Finanţelor al Federaţiei Ruse privind acordarea asistenței financiare nerambursabile Guvernului Republicii Moldova.

UNIMEDIA transmite live


Pub