Doctorii lucrează chiar dacă sunt bolnavi de coronavirus. Un sfert din personalul medical din Belgia ar fi infectați

Personalul infectat de Covid-19 din Belgia sunt rugați să rămână la serviciu. Numărul de infectări este în creștere iar spitalele sun pline, scrie www.agerpres.ro.

Foto: http://sinscrirealordre.fr/

Aproximativ un sfert din personalul medical din acest oraș ar fi bolnav de Covid-19. În prezent, 10 spitale au solicitat ca personalul care a fost testat pozitiv, dar care nu prezintă simptome, să-și continue activitatea.

Una din trei persoane testate în orașul belgian are rezultate pozitive la infectarea cu virusul. Spitalele transferă pacienți în altă parte și anulează intervențiile chirurgicale non-urgente. Decizia vine în timp ce guvernele din întreaga Europă încearcă să facă față la valurile noi de infectări cu noul coronavirus.

Până la momentul transmiterii acestei știri, în Belgia au fost confirmate de la începutul pandemiei peste 330.000 de cazuri. Belgia a impus reguli mai stricte, inclusiv închiderea barurilor şi a restaurantelor şi o restricţie de circulaţie pe timp de noapte, împreună cu limite stricte pentru adunări.


Pub