Apelul premierului Ion Chicu către cetățeni: Vă rog foarte mult să ne onorăm datoria civică și să nu admitem repetarea turului I

Premierul Ion Chicu a venit cu un apel în fața cetățenilor să se prezinte la alegerile prezidențiale care se vor desfășura în 4 zile. Potrivit lui Chicu, cel puțin la 15 noiembrie procesul electoral trebuie să se încheie pentru a evita o „perpetuare a instabilității”. Mai multe detalii despre importanța prezenței la vot premierul Ion Chicu a oferit într-un interviu pentru UNIMEDIA care va fi difuzat astăzi începând cu ora 20:00.

Foto: UNIMEDIA

„Vreau să fac un apel către cetățenii RM să se prezinte pe 1 noiembrie la votare pentru că este un eveniment foarte important pentru viitorul țării. Vreau să menționez că este un prag pentru care prezența este obligatorie pentru turul I, deci ca alegerile să fie declarate valabile, trebuie să ne prezentăm o treime din alegători din liste să fie, de aceea vă rog mult să participăm.

Nu trebui să admitem repetarea turului I pentru că asta va însemna o perpetuare a instabilității, o amânare pe mai departe a soluționării mai multor probleme, o amânare pe mai departe a aprobării bugetelor pentru anul viitor, cu Fondul Monetar Internațional și altor documente foarte importante. Trebuie să încheiem procesul electoral cel puțin la 15 noiembrie, de aceea vă rog foarte mult să participăm, să ne onorăm datoria civică pe care o avem față de statul nostru.

La rândul nostru am făcut tot să asigurăm securitatea sanitar-epidemiologică în birouri și tot ce este necesar atfel ca în aceste birouri să nu fie pericol de contaminare și să plecăm de acolo toți sănătoși”, a declarat Ion Chicu.


Pub