19:42:18 23.04.2024
Stiri

Leonid Oleinicenco este acuzat că a adus POLITICUL în FMF și-i face campanie lui Dodon pe banii UEFA și FIFA. Țîcu: „PSRM practic a pus mâna pe fotbalul moldovenesc. Nu mai putem tolera asemenea DEZMĂȚ”

Actualitate 28.10.2020 11:11 Vizualizări3459 Autor: Ziarul National
Leonid Oleinicenco este acuzat că a adus POLITICUL în FMF și-i face campanie lui Dodon pe banii UEFA și FIFA. Țîcu: „PSRM practic a pus mâna pe fotbalul moldovenesc. Nu mai putem tolera asemenea DEZMĂȚ” Facebook


Igor Dodon își face campanie pe banii UEFA și FIFA, iar acest lucru a fost permis de către actualul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Leonid Oleinicenco, susține candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu.

Potrivit fostului boxer, asistăm la „asaltul socialist asupra sportului moldovenesc”.

„În ultima perioadă, Dodon este prezent la deschiderea mai multor edificii sportive fie la Ocnița, fie la terenurile de fotbal din Parcul de la Izvor, împreună cu Leonid Oleinicenco, președintele FMF. Sunt construcții sută la sută ale FMF, prin finanțare UEFA. Oamenii din lumea sportului au sesizat că, după numirea în mai 2019 în fruntea FMF a dnului Oleinicenco, PSRM practic a pus mâna pe fotbalul moldovenesc”, precizează Octavian Țîcu.

Citește și: INTERVIU // Emil Caras își dorește o SCHIMBARE la nivelul conducerii FMF, pentru că fotbalul moldovenesc „se scufundă în ABIS”. Prima măsură pentru a opri acest picaj: „Sunt sigur că doar Radu Rebeja poate schimba lucrurile”

Ținta e bine aleasă, pentru că FMF este o mană cerească, punctează Țîcu: „FMF primește anual de la FIFA şi UEFA circa 10 milioane de euro (circa 200 de milioane de lei), bani imposibil de urmărit cum sunt cheltuiți. În plus, fotbalul aduce imagine şi voturi, de aceea mulți politicieni în lume se gudură pe lângă sportul-rege. Pentru merite „deosebite”, Dodon l-a decorat pe Oleinicenco la 27 august 2020 cu ordinul „Gloria Muncii”. S-a străduit mult omul într-un an de preşedinție la FMF”.

Citește și: Igor Oprea: „Nu vom avea fotbal în R. Moldova, până nu vom face SCHIMBĂRI. Avem acum o șansă UNICĂ de a schimba lucrurile. Dacă actuala conducere va rămâne în funcție, fotbalul va DEGRADA tot mai tare”

Sursa citată a mai adăugat că fostul ministru al Educației, actual consilier prezidențial, Corneliu Popovici, le spune oamenilor din teritoriu că unele proiecte de infrastructură sportivă sunt realizate de „președintele Dodon”, chiar dacă nu are nicio tangență cu acestea.

„Zilele trecute, fostul ministru al ne-Educației şi ne-Sportului, Corneliu Popovici, a vizitat orașul Ialoveni și satul Costești, unde se află în derulare lucrările în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii sportive, realizat de către FMF, în colaborare cu autoritățile publice locale. Acțiuni care, potrivit acestuia, „sunt susținute de președintele R. Moldova, Igor Dodon, care acordă o atenție deosebită dezvoltării infrastructurii sportive pe întreg teritoriul țării”. Spălarea banilor de la FMF se face şi prin implementarea proiectului „Fotbal în Școli”, lansat la 9 decembrie 2019 de către FMF și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, când acolo era Popovici. Omul de legătură în aceste scheme este Ivan Gheorghiu, secretar de stat în MECC, care primeşte anual peste 100 de mii de lei de la FMF, nu ştie nimeni pentru care servicii.

Acum socialiştii pregătesc atacul asupra Comitetului Olimpic şi Sportiv (CNOS), care este următoarea țintă a caracatiței socialiste, iar la şefia mişcării olimpice pretinde chiar Ivan Gheorghiu. În ajunul alegerilor prezidențiale, devine clar că nu mai putem tolera asemenea dezmăț. Invit oamenii din sport, toată suflarea onestă şi integră să ne solidarizăm şi să câştigăm Preşedinția pentru binele tuturor”, a conchis Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md